CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

‘Del pueblo para el pueblo’, un llibre de Robin Hahnel sobre economia participativa

Diumenge, 15 febrer, 2015

Del pueblo para el pueblo
El modelo de la economía participativa

Robin Hahnel

Icaria Editorial, 2014, 184 pàg.

És possible viure en altre tipus d'economia allunyada del neoliberalisme? Aquest llibre està dirigit a aquelles persones que desitgen conèixer les característiques d'una alternativa desitjable al capitalisme. Està dirigit a aquells que desitgen una mica més que una cándida descripció d'individus treballant en harmonia. Està pensat per a persones que desitgen aprofundir més en el significat de la justícia i de la democràcia econòmiques.

És un llibre dirigit als optimistes, els qui creuen que l'espècie humana mereix més que sucumbir a la competència i l'avarícia o l'autoritarisme i que desitgen saber com podem assolir-lo. És també un llibre per a aquells que dubten, que demanen una demostració concreta i explícita de la manera que una moderna economia pot prescindir tant dels mercats com de la planificació autoritària, i com centenars de milions de persones poden administrar la seva pròpia divisió del treball de manera eficient i equitativa.

Aquest llibre està escrit per algú que comprèn que el capitalisme no desapareixerà de la nit al dia com a conseqüència d'alguna mítica contradicció interna. Està escrit per algú que comprèn que el capitalisme pot ser reemplaçat únicament per un sistema econòmic superior quan una majoria es trobi preparada per a fer-lo.