CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Delphi envia a casa 851 empleats de la planta de Sant Cugat durant 23 dies

Dimecres, 5 novembre, 2008

M.A. LUQUE. Sant Cugat del Vallès. EL PUNT, dimarts, 4 de novembre de 2008

Delphi Dièsel Systems ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afecta 851 treballadors de la planta de Sant Cugat. El fabricant de bombes d'injecció per a motors dièsel suspendrà els contractes del 70% de la plantilla durant 23 dies, fins al juny del 2009. La companyia al·lega una baixada de la producció pel descens del volum de comandes de Renault, el principal client. És una altra víctima de la crisi que afecta ja Nissan, Seat, Esteban Ikeda o Estampaciones Sabadell.


Fonts del comitè d'empresa van explicar que la direcció de la multinacional va prendre divendres aquesta decisió de manera «unilateral» després de diverses reunions en què no s'havia arribat a cap acord. Arran de la problemàtica de la baixada de la producció, la companyia va exposar als sindicats que necessitava deixar de cobrir dies de feina i reduir el volum de la plantilla. De fet, la fàbrica de Sant Cugat deixarà de fabricar 85.000 unitats de bombes d'injecció de les previstes per a Renault, el principal client amb Mercedes, a causa de la disminució de la producció de la marca francesa. De fet, l'empresa ja va reduir la seva producció un 5,9% al setembre en fabricar 97.088 unitats respecte a les 103.274 previstes.

L'ERO temporal que va presentar Delphi afectarà en diferent mesura 851 treballadors de la planta, que tindran suspès el contracte durant 23 dies, en què hauran de cobrar l'atur. A partir d'ara s'ha obert un període de quinze de dies de consultes en què el comitè pretén arribar a un acord amb l'empresa. «No volem que tot el pes recaigui sobre els treballadors», van indicar fonts sindicals. De fet, els representants dels treballadors consideren que la suspensió temporal «no té cap fonament». Un treballador de la planta de Delphi el maig de 2005. Per això, va reclamar a la direcció que accepti les mesures alternatives que proposa el comitè i que s'acabi el pla de prejubilacions previstes en el conveni per evitar una reducció de plantilla traumàtica.

El 2005, Delphi ja va presentar un ERO temporal de 44 dies que va afectar la jornada laboral i el sou dels 1.132 treballadors que hi havia a la fàbrica en aquell moment. Els sindicats, però, van recordar que aquesta mesura del 2005 va ser consensuada amb els treballadors. El febrer del 2006, a més, va anunciar la jubilació anticipada de vuitanta treballadors per adaptar la seva plantilla a la producció.

Blog Secció Sindical CGT Delphi Sant Cugat

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció