CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Demà Concentració de treballadores de Metro a Plaça Sant Jaume

Diumenge, 27 desembre, 2020


La plantilla farà dilluns 28 una protesta per impedir la implantació de l’EBEP a Metro

Centenars de treballadors/es de Metro i Bus es donaran cita demà a Plaça Sant Jaume a partir de les 10.00h i fins a les 12.30h per protestar per la imposició per part de la Direcció de TMB de l’EBEP (Estatut Bàsic de l’Empleat Públic) a ambdues empreses.

La convocatòria l’ha fet el Comitè d’Empresa de Metro com a resultat d’una assemblea general de treballadors/es on també es va decidir la convocatòria d’aturades de dos hores el proper dia 11 de gener del 2021. Ha estat durant aquesta setmana que el Comitè d’Empresa de Bus s’ha sumat a la convocatòria de Plaça Sant Jaume.

La Direcció de TMB amb la presidenta Rosa Alarcón (PSC) i el director de persones Carlos Jiménez al capdavant, han decidit de forma unilateral i aprofitant les dificultats de la plantilla per organitzar-se a causa de la pandèmia, implantar l’EBEP i el concurs de mèrits. Aquestes mesures podrien afectar a més de 800 persones entre les dues empreses, que haurien de tornar a passar un procés de selecció o concurs de mèrits (ja n’han fet un amb un total de 4 a 6 proves entre psicotècnic, proves tècniques, grupals, proves mèdiques, etc). En cas de no passar el concurs de mèrits, les persones anirien al carrer tal i com va declarar la mateixa Empresa en una inspecció de treball sobre el tema, celebrada el passat 16 de desembre.

La CGT de Metro us convoquem a partir de les 11.30h per a fer, si s’escau, una ronda de preguntes a la mateixa Plaça.

Està en mans de la Direcció i dels responsables polítics evitar un dany major pels usuaris en aquests moments delicats per la salut pública. És inadmissible l’ús intencionat del Covid per a degradar encara més els drets dels/les treballadors/es buscant precaritzar de forma indefinida uns contractes ja de per si, molt precaris

Enllaç a la convocatòria del Comitè d'Empresa:
Manifestación 28-12-20