CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Demanen 36 anys de presó per Laura Gómez

Divendres, 1 juny, 2012

"No em van detenir pel que vaig fer. Em van detenir perquè sóc afiliada a la CGT". Laura Gómez, secretària d'Organtizació de la CGT, té clar perquè ha estat 23 dies en presó preventiva. I assegura que no va ser per l'acció que va protagontizar a la Borsa de Barcelona juntament amb altres companys: "Estàvem envoltats de mossos. Si jo hagués fet una acció punible en aquell mateix moment em podrien haver identificat o bé el dia després. És una estratègia ben pensada".

A Gómez, de 46 anys, se li imputen els delictes de desordres públics, incendi, coaccions i el delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques. Segons ha informat la CGT, la Fiscalia li demana fins a 36 anys de presó sobretot per la imputació d'incendi referent a una acció que es va realitzar davant la Borsa consistent simplement en cremar una capsa amb bitllets de mentida.

L'encausada afirma que el seu empresonament "forma part de l'estratègia del senyor Puig". En un vídeo difós per la CGT, on apareix Gómez atenent periodistes, la sindicalista considera que se la va anar a buscar perquè "necessitaven algú de la nostra organització, després que Puig parlés de la CGT com a part important dels actes violents". "El meu càrrec podia suposar un cop important a la CGT", remarca.

En aquest sentit, creu que "si pretenien paralitzar la gent han aconseguit el contrari", ja que encara es mobilitza més. Gómez explica també detalls de la seva estada a presó, com per exemple que les internes estaven interessades en la lluita obrera. D'aquesta manera, celebra que "la gent té consciència ja que jo sempre he estat molt crítica amb el comportament de la gent que no es mou".

La represaliada no creu que es detingui més gent de la CGT -tot i no descartar-ho del tot- perquè "seria un suïcidi polític". Així mateix, denuncia que "la justícia està en mans de magistrats absolutament dirigits per polítics. La justícia no és independent, està manipulada i això sí que em preocupa", confessa Gómez, que manifesta que "el que hem de fer és no parar, no hem de tenir por".

http://www.llibertat.cat/2012/05/laura-gomez-em-van-detenir-perque-soc-afiliada-a-la-cgt-18053


Entrevista a la sindicalista de la CGT Laura Gómez

http://www.setmanaridirecta.info/node/7

Laura Gómez va ser empresonada preventivament per haver cremat uns bitllets de mentida, davant la Borsa de Barcelona, el 29 de març en el marc de la vaga general. Després de la seva posada en llibertat ha respòs les preguntes d'alguns mitjans de comunicació, i ha assegurat que no es penedeix d'haver estat davant la Borsa, el dia 29 de març, i que la seva detenció ha estat política. Si vols llegir l'entrevista sencera pots comprar l'edició 276 del Setmanari Directa al punt de venda més proper o subscriure't.