CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Demanen 80.000 € de multa i 14 mesos de presó per al Secretari General de CGT Illes Balears per defensar a un treballador trans acomiadat per la seva condició sexual

Dimarts, 28 setembre, 2021

  • El judici està previst que se celebri dimecres que ve 29 de setembre.
  • CGT insta la societat a brindar suport a Rafa Sánchez en aquest atac de la patronal hostalera contra la llibertat sindical i els drets trans.

La Confederació General del Treball (CGT) ha emès un comunicat en les últimes hores en el qual informa de la injusta persecució que està vivint el Secretari General de la CGT Illes Balears després de ser denunciat per defensar els drets sindicals d'un company acomiadat a Formentera per la seva condició sexual.

Els fets van tenir lloc en l'estiu de 2019 quan un treballador es va posar en contacte amb l'organització anarcosindicalista, explicant que havia estat acomiadat després de lliurar al seu cap el NIE per a ser donat d'alta en la Seguretat Social. A pesar que en el document apareixia un nom de dona era més que evident que aquest company és un home, i a continuació va començar un període d'humiliacions, vexacions, insults i persecució sindical contra aquesta persona, que va acabar en agressió i en acomiadament sense indemnització.

 

CGT es va encarregar d'assessorar el treballador acomiadat, ajudant-lo a cobrir les seves necessitats més bàsiques i duent a terme totes les accions corresponents per a fer valer els seus drets laborals. En aquest sentit, CGT assegura que l'empresari havia contractat aquesta persona sobre la base del conveni de repartiment de menjar a domicili quan realment li corresponia estar donat d'alta segons el conveni d'hostaleria, alguna cosa que suposava menys despeses per a l'amo de l'establiment i pitjors condicions laborals i econòmiques per al treballador.

Des de CGT Illes Balears es realitzen també unes declaracions públiques per a denunciar el succeït, alhora que des de la direcció de l'empresa s'assegura tot el contrari i s'afirma que desconeixien la condició sexual del treballador acomiadat. Més tard, des d'aquesta empresa van acusar la CGT Illes Balears d'un delicte contra l'honor, a pesar que més col·lectius van denunciar públicament davant els mitjans de comunicació les circumstàncies que havien envoltat l'acomiadament d'aquest company.

Des de CGT considerem que aquesta situació és un nou atac a la classe treballadora i també als drets del col·lectiu de persones trans. A més, apunten des de l'organització anarcosindicalista, s'està posant en dubte el dret a la llibertat d'expressió, ja que comptar els fets que van succeir en 2019 no pot ser un delicte.

La CGT realitza una crida a la societat i a tota la militància per a mostrar solidaritat i suport a aquests companys perseguits en un nou circ de la patronal contra la classe treballadora organitzada.