CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Denegats els expedients d’extinció i suspensió presentats per la direcció de FUNOSA.

Dimarts, 14 febrer, 2012

Nota de premsa del Comitè d'empresa de FUNDICIONES DE ODENA

En el matí del dilluns dia 16 de febrer del 2012, el comitè de FUNOSA va rebre notificació de la resolució dels expedients de regulació de suspensió 2569/11 i extinció 2568/11.

El departament d'Empresa i Ocupació resol:

Primer: DENEGAR a l'empresa Fundiciones de Odena SA la suspensió dels contractes de 330 treballadors de la seva plantilla durant 10 dies hàbils cada mes en un període comprès entre la resolució de l'expedient i el 31 de desembre de 2012.

Segon: DENEGAR a l'empresa Fundiciones de Odena SA l'extinció de contractes de 36 treballadors de la seva plantilla.

Aquesta resolució ve a confirmar la postura mantinguda per aquest Comitè des de l'inici del procés en el que sempre hem manifestat que no existien causes provades que motivaren aquests Expedients (econòmiques, organitzatives i productives). Tal com ve reflectit en la pàgina 5 apartat IV i en pàgina 4 on diu "...en CONCLUSIÓ, a l'empresa no existeixen pèrdues Actuals ni futures ...". Destacar la pàgina 3 on diu "...l'empresa ha interposat una querella criminal contra dos Membres del Comitè de Empresa ...".

Aquest Comitè agraeix als treballadors i treballadores pel seu suport en totes les mobilitzacions que en el transcurs d'aquest conflicte s'han dut a terme a la porta de l'Empresa i en la Concentració duta a terme davant de la propietat del director general, entenent que el mèrit d'aquesta conflicte ha estat exclusivament dels treballadors i treballadores.

Ricardo Merino - President del Comitè.

Jesús Cristobalena - Secretari del Comitè.


anoiadiari.cat:

www.anoiadiari.cat/noticia/12961/la-generalitat-denega-els-dos-ero-s-a-funosa

L’empresa volia acollir-se a un expedient d’extinció i un de suspensió

La Generalitat denega els dos ERO’s a FUNOSA

L’empresa odenenca no podrà dur a terme els dos expedients de regulació que tenia previstos per a un total de 330 treballadors tal com ho ha resolt el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya que no ha trobat precedents les causes aportades per l’empresa.

Dies de manifestacions, de recollir informació i de presentar al·legacions a la Generalitat de Catalunya han tret els seus fruits i finalment els treballadors de FUNOSA no s’hauran d’acollir a cap dels dos ERO’s que proposava l’empresa.

El passat mes de desembre FUNOSA va proposar un ERO d’extinció per a un total de 36 treballadors i un ERO de suspensió per a 294 treballadors durant 10 dies hàbils cada mes en un període comprès entre la resolució de l’expedient i el 31 de desembre del 2012.

Ara, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya ha resolt denegar a l’empresa l’execució de la suspensió dels 330 treballadors tot acceptant les al·legacions presentades pel comitè d’empresa on es posen en dubte els motius exposats per l’empresa per acollir-se a l’ERO –econòmics, organitzatius i de producció-.

D’aquesta manera, les al·legacions exposen que l’empresa no té pèrdues i que espera comandes futures i denuncia que FUNOSA dóna dades incongruents respecte el número màxim de treballadors que han de composar la plantilla per assolir el volum de producció que l’empresa considera rentable. De la mateixa manera, exposa que durant el darrer exercici s’han realitzat una gran quantitat d’hores extraordinàries i que s’ha externalitzat el servei de manteniment de maquinària, cosa que ha suposat més de 13.000 hores de personal extern.

Filtració de documents

A principis de febrer es va filtrar la còpia d’un mail intern de FUNOSA amb els seu bufet d’advocats on hi constava una llista de les 36 persones que havien de formar part de l’ERO d’extinció. Al costat de cada nom hi apareixien causes com ‘Demasiado listo’, ‘absentismo’, ‘baja productividad’, ‘no da confianza’, ‘tras tener hijos no acaba de ir’, ‘físicamente flojo’, ‘hay cuatro analistas y sobra uno’ que segons l’advocada de la CGT, Neus Vitó, poc tenien a veure amb les causes per les que una empresa es pota collir a un ERO.

Aquest document va ser enviat, juntament amb la resta d’informació, al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, però FUNOSA va interposar una querella contra dos treballadors del comitè per revelació, descobriment i cessió de secrets.