CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Denúncia guanyada contra la mútua “Activa”, per negativa de prestació per risc durant l’embaràs

Divendres, 16 juliol, 2021

La justícia ha dictaminat a favor de la companya que va interposar denúncia contra la mútua Activa per no concedir-li la prestació per risc durant l’embaràs treballant a les ambulàncies.

Al judici va quedar demostrat que a l’empresa, Ambulàncies Egara de Terres de l'Ebre, no té un lloc de treball compatible amb les treballadores embarassades pels riscos específics que comporta la feina d’ambulàncies.

La mútua, segons la sentència, hauria d’haver concedit des del primer dia la prestació de risc durant l’embaràs.

Les al·legacions presentades per part de la mútua van ser revocades per no existir proves reals ni documents mèdics concrets.

Aquesta sentència demostra que treballar a dalt d’ambulància és incompatible amb l’embaràs pels riscos que comporta el desenvolupament de la feina.

D’aquesta sentència, podem concloure que la mútua Activa discrimina a les dones treballadores de les ambulàncies quan estan embarassades.

Us animem a totes les dones treballadores de les ambulàncies a denunciar si les mútues us neguen la prestació per risc durant l’embaràs des del primer dia. Des de la CGT us acompanyarem i defensarem perquè els vostres drets no siguin trepitjats pels afanys econòmics d’empreses i mútues.

Secció Sindical CGT
Ivemon Ambulàncies Egara Lot-D

Tortosa, 16 de juliol de 2021