CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Denunciem davant inspecció greus incompliments de PRL a Falck

Dimecres, 23 febrer, 2022

Una vegada més, les polítiques assassines de la FALCK ens fa acabar davant la Inspecció de Treball per a sol·licitar el CESSAMENT DE L'ACTIVITAT LABORAL de l'empresa per GREUS INCOMPLIMENTS en la normativa de Prevenció de Riscos laborals.

Novament, els Delegats de la CGT hem d'acudir davant la Inspecció de Treball per a sol·licitar que intervinguin de manera urgent, i abans que ocorri un nou accident laboral greu per la falta de visualització en la nostra uniformitat.

L'empresa Falck, té des de l'any 2018 una resolució en la qual li indica que de manera immediata solvent la situació en referència als reflectors que hauríem de portar en la uniformitat. La denúncia, que va ser interposada per Joan Moreno (UGT), determina respecte a la roba reflectora que, «ha d'anar senyalitzat el tronc i les 4 extremitats». És a dir, com va en l'actualitat els/les companys/as del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que després d'una denúncia i la seva resolució, l'empresa modifico la seva uniformitat, i incloc un dispositiu personal de seguretat lluminós per a donar major visualització a l'assistencial en situacions de vulnerabilitat.

 

 

 

 

 

 

Uniformitat del Sistema d'Emergències Mèdiques complint la normativa vigent de prevenció

 

Però quatre anys després, poc li importa al Sr. Oscar Vitales (Director de RH) i al Departament de Prevenció la vida dels seus treballadors/as. Que lluny d'adquirir les peces necessàries per a complir amb la normativa de Prevenció de Riscos Laborals, continua exposant a un risc d'accident greu i imminent a tota la plantilla. Fent que les seves polítiques d'estalvi econòmic puguin matar-nos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uniformitat de TSNU que incompleix la normativa

A tot això, afegim que el mes de desembre passat es va produir un atropellament d'un treballador. Aquest accident no va ser notificat als Delegats de Prevenció del Comitè d'Empresa fins a dos mesos més tard. I es va informar pel fet que el President del Comitè d'Empresa Samuel López va sol·licitar que de manera immediata se li enviarà als delegats de prevenció el comunicat d'accident. Entenent que una vegada més, l'empresa actuo de manera opaca i corrupta davant accident laboral que considerem greu.

Per tot això, hem sol·licitat a la Inspecció de Treball de Barcelona que obligui a l'empresa Falck a cessar la seva activitat laboral davant el risc imminent que es produeixi un accident laboral greu. En el qual de poc serviran les llàgrimes o les disculpes.

Des de la CGT, esperem que gens d'interès econòmic pugui interposar-se davant la normativa de Prevenció de Riscos Laborals vigent. I que la Inspecció de Treball, vaig actuar de manera immediata i sense cap tipus por o mirament davant aquest tipus d'empreses a les quals poc o res els importa les resolucions d'els/les Inspectors/as.

 

https://cgtambulancias.es/denunciamos-ante-inspeccion-graves-incumplimientos-en-prl-de-falck/