CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Denunciem l’accident laboral d’un treballador d’UBER a Lleida

Diumenge, 26 abril, 2020

cartell_xarxes.jpg

Aquest divendres 24 d’abril es va fer públic, a través de les xarxes socials, l’accident que un treballador de l’empresa UBER va patir al carrer Riu Besós de Lleida mentre estava fent un repartiment d’una comanda.

Davant d’aquest nou accident de treball, des del sindicat CGT Lleida i organitzacions ARRAN i Endavant exigim:
1. Que es reconegui la laboralitat dels treballadors d’UBER, GLOVO així com de qualsevol altra plataforma digital que utilitzi falsos autònoms en lloc de contractar treballadors sota el règim laboral, per evitar així haver d’aplicar l’Estatut dels Treballadors i la resta de normativa laboral, com ara l’obligació d’abonar el Salari Mínim Interprofessional o proveir als treballadors de mesures de protecció.
2. Que s’investigui si UBER, GLOVO i la resta d’empreses que operen a Lleida, han facilitat als seus treballadors els mitjans de protecció necessaris per tal d’efectuar repartiments durant la situació de COVID 19, i en cas que no sigui així siguin sancionades immediatament.
3. Que s’interpel•li al govern espanyol per excloure les empreses de servei de repartiment a domicili com de servei essencial. Cal recordar, que empreses com DELIVERO, GLOVO, UBER han aprofitat la situació actual a ciutats com Sevilla, o Vitòria; i han anunciat que ho farien a tot l’Estat Espanyol per rebaixar encara més el sistema de facturació per repartiment de comandes; de manera que els repartidors han vist com el seu sou encara es rebaixava més

Finalment, i com hem fet anat fent des de l'inici de la Covid-19, posem a disposició el servei d’assessorament laboral, per a tots aquells treballadors que vulguin assessorar-se o denunciar de forma anònima la seva situació laboral. Es pot fer ús d'aquest servei enviant un missatge de Whatsapp al telèfon 680186705.

Lleida, 26 d’abril de 2020
CGT Lleida
ARRAN Lleida
Endavant Ponent

Federació Intercomarcal CGT Lleida
C. Darrera Sant Martí, 15 - 1r

Telèfon: 973275357
Facebook: https://www.facebook.com/CGTLleida/
Tuiter: @cgtlleida

foto_accident.jpg

cartell_xarxes.jpg

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció