CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Denuncien l’increment de preus del transport públic a Barcelona i criden a no pagar

Dimarts, 8 gener, 2013

Acció No Paguem 5 gener

La plataforma #Nopaguem ha ocupat el dissabte 5 de gener de 2013 un autobús turístic de Barcelona per denunciar el preu del transport públic. A les 12h del migdia, una vintena de persones han pujat al bus que s’havia aturat a la plaça de la Sagrada Família. Davant la presència de desenes de turistes que esperaven per pujar-hi, en baixaven o romanien al bus, les activistes han desplegat una pancarta que cobria part del lateral de l’autobús. A la pancarta s’hi podia llegir “#NoPaguem. Transport a preus populars. No devem, no paguem”.

Els activistes han volgut denunciar que "les mesures d’ajust econòmic serveixen com a excusa per, entre altres, augmentar taxes, tarifes i serveis que són majoritàriament utilitzats per les classes populars i necessaris per estudiar, treballar, cercar feina". Per Isa Garnika, de la plataforma, "l’austeritat és imposada per uns governs que segueixen mantenint privilegis i fan pagar els plats trencats a les de sempre, a les treballadores, ja sigui amb encariment de transport o de l’aigua". Han convocat una nova acció de desobediència dimecres 9 de gener a les 19h al vestíbul principal de l’estació de Plaça Catalunya i han cridat a la ciutadania a no pagar el bitllet aquest dia.

A més de denunciar l'augment del transport, la plataforma NoPaguem vol impulsar també mobilitzacions en contra de l’augment del cost de la vida i els preus de la llum, aigua, etc.

Font: L'Accent

Manifest:

Per un transport públic al servei de les classes populars

En el procés d’empobriment i despossessió que estem patint el conjunt de treballadors/treballadores i sectors populars, el proper mes de gener segurament tornarem a ser colpejades per part de TMB amb una nova pujada de les tarifes del transport públic.

El transport públic és un dret fonamental del conjunt de treballadors i treballadores i hem de frenar aquest nou procés d’espoli que estem patint, robatoris socials en tota regla.

Ja fa massa temps que patim un encariment injustificat del transport públic, fomentat per tots els partits polítics presents als diferents òrgans de govern.

La sobrecàrrega de gestors privats amb finançament públic del transport a l’Àrea Metropolitana (tres organismes públics més tots els ajuntaments que en formen part), que no han patit cap retallada ni de sous, ni d’alts càrrecs, i la manca de pressió fiscal destinada al transport públic, per exemple sobre el vehicle privat, en són clares mostres. Aquest sistema de finançament es fa insostenible, i la classe política només dóna solucions que perjudiquen les ciutadanes, les usuàries del transport públic.

Denunciem, a més a més, l’ús de diner públic per finançar empreses privades que donen servei de transport (TRAM Baix i Besòs, Bicing, etc.), mentre les seves Direccions segueixen obtenint beneficis econòmics.

Algunes de les mesures que proposem són:

a) Gratuïtat per a persones en situació d’atur o pobresa

b) Tarificació social per a persones jubilades, estudiants i infants

c) NO a l’augment dels preus del transport sota cap circumstància

d) Recuperació de la gestió pública de totes les companyies de transport

e) Cap acomiadament ni disminució salarial i laboral als treballadors de Metro i

f) Readmissió d’Andreu De Cabo, treballador de TMB acomiadat per denunciar la malversació dels directius de TMB

EL TRANSPORT PÚBLIC ÉS UN DRET, NO UN PRIVILEGI

Plataforma #Nopaguem

http://nopaguem.wordpress.com/