CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Derbi formalitza l’ERO per a acomiadar als 98 treballadors de la planta de Martorelles

Dissabte, 16 febrer, 2013

Derbi ha registrat aquest divendres 15 de febrer al matí en el Departament d'Empresa i Ocupació un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a acomiadar als 98 treballadors de la planta de motocicletes de Martorelles (Barcelona).

Aquests 98 empleats corresponen a la part productiva de Derbi, mentre que Piaggio -matriu de Derbi des de 2009- encara no ha pres una decisió sobre la trentena de treballadors de la part administrativa, segons ha explicat el president del comitè d'empresa, Diego Moriña.

A partir de la presentació del ERO, la Direcció i els sindicats tindran 30 dies per a negociar les condicions dels acomiadaments, i els treballadors calculen que el tancament definitiu es produirà a la fi de març, després de la resolució de l'administració.

La Direcció de la companyia va anunciar aquest dijous al comitè d'empresa el tancament definitiu de la factoria de Martorelles, que el 2012 va celebrar els seus 90 anys d'història. Piaggio ha decidit tancar després que el grup inversor Giba Holding hagi fet marxa enrere en la seva intenció d'invertir en la planta, on pretenia fabricar un biplaça descapotable, que finalment s'ensamblarà en una factoria més gran i més moderna a Santa Oliva (Tarragona).

Piaggio va anunciar a principis de 2011 la seva decisió de tancar la planta catalana i traslladar la producció a Itàlia, però ha posposat el tancament a l'espera de trobar un inversor. Al juny de l'any passat, la plantilla va acceptar un ERO de suspensió temporal amb l'objectiu d'allargar la producció fins a trobar una alternativa industrial.

Font: El País