CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

“Derechos, común, nueva política. Crisis y crisis de la política. Más allá de la nostalgia y la melancolía”

Dimecres, 30 març, 2011

ilusPortada1

SÓN més de tres anys de l'època de la crisi econòmica global. És temps suficient per a reconèixer que les solucions proposades des de dalt no fan més que empitjorar la situació dia darrere dia.

El creixent malestar que sorgeix a Europa contra les anomenades mesures d'austeritat i de retallades contra les polítiques de benestar —que la ciutadania observa amb perplexitat quan es produeixen paral·lel·lament al saqueig de la vida per part de l'economia financiaritzada— donen lloc a expressions cada vegada més eloqüents de noves formes d'agregació i gramàtica política.

El lema que les acompanya és, amb declinacions diverses, “ens roben el futur”. Impugnen a la política tal i com avui la coneixem, inclosa l'esquerra que, atrapada entre la nostàlgia i la malenconia, es mostra incapaç de sortir dels seus bucles.

Els textos que es proposen en el dossier s'insereixen en la conjuntura que avui vivim. Pretenen situar-se en la nostra època, però no des del lament o des de la impotència, sinó apuntant reivindicacions —els nous drets, els comuns— que actualitzen una nova política capaç d'ajuntar-nos, de trobar-nos i per tant de construir un present i un futur infinitament millor que l'actual.

Continguts de la publicació:

* Construir, defender, hacer ciudades sin fronteras

* Instituciones anómalas contra el expolio de lo común.

* La lucha por el derecho a la ciudad en tiempos de crisis

* Financiarización, refeudalización y luchas contra la deuda

* Manifiesto de los comunes. Por nuevos derechos sociales

* Class war now. Just do it!

* La red como máquina política

* Enjambres contra la sindecencia

Descarrega't la publicació en PDF a:

www.universidadnomada.net/IMG/pdf/nomada_4.pdf

Universidad Nómada:

www.universidadnomada.net/