CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Derogar un article no restitueix els drets robats per les reformes laborals

Dimarts, 18 febrer, 2020

unnamed_1_.jpg

Des del secretariat permanent de la CGT de Catalunya valorem positivament la derogació del criminal article 52 d) de l’Estatut dels Treballadors que permetia l’acomiadament de treballadors/es per estar malalts. Criminalitat consolidada recentment per una sentència del Tribunal Constitucional on es prioritzava la realització de beneficis empresarials per sobre de la salut de les treballadores.

No oblidem que aquest article va ser empitjorat per governs de PSOE i PP, sempre amb el suport entusiasta de CiU. Cal ser conscients que aquest canvi no és cap regal, sinó que obeeix al consens social contra la seva existència i les funestes conseqüències que estava causant.

Ara bé, sent una bona notícia la seva eliminació, fem una crida a la classe treballadora a no caure en cap joc d’encenalls respecte de millores puntuals en aquest o tal redactat. A no mirar a una altra banda d’aquells retrocessos que no es tocaran per així contentar a aquells que ens van robar drets: Patronal, CEOE i Foment del Treball.

Estem en una situació d’emergència social. La precarietat s’extén fins a fer-se insoportable, les necessitats bàsiques de la població són cada cop més un luxe. No ens quedarem de braços plegats amb molles dosificades per treure el focus de tot allò inalterat i que ens segueix causant patiment.

El patiment de les vostres reformes laborals, dels vostres Pensionazos, d’un habitatge impossible de pagar, d’una pau social que és només sotmetiment a la situació existent.

Se’ns demana, entre trompetes, que ens adaptem i acceptem la consolidació de la gran majoria de retrocessos, amplificant algunes modificacions i ocultant-ne la resta.

La CGT de Catalunya no es deixa enganyar per la metzina d’un mal menor que mai ens hem empassat. Res canviarà substancialment per a la classe treballadora sense una acció decidida i autònoma en defensa dels nostres drets, que pressioni i obligui a cessions.

Exigim la derogació completa de les reformes laborals, de l’inhumà ‘factor de sostenibilitat de les pensions’, de l’increment de l’edat de jubilació. Per un habitatge fora del mercat capitalista, per uns serveis públics dignes a l’abast de tothom.

Sabem també que això no es pot assolir sense anar frontalment contra els interessos dels poderosos i oligarquia, sabem que no és possible sense lluita organitzada. Fem una crida, doncs, a la unió dels i les treballadores en sindicats combatius, a plantar cara col·lectivament front empreses, patronals sectorials i governs.

Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT-Catalunya

Video de la campanya per la Derogació Total de les reformes laborals
https://t.co/o9ZeAPIvKg

Captura del video de la campanya
Captura del video de la campanya

unnamed_1_.jpg

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció