CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Des de Barcelona denunciem l’escalada de violència contra els zapatistes a Chiapas

Dimarts, 13 maig, 2014

violencia_contra_zapatistes.jpg

En la tarda de l'11 de maig diferents organitzacions, alumnes de la Escuelita Zapatista, així com adherents individuals a la Sisena Declaració de la Selva Lacandona, ens hem reunit en el Parc de la Ciutadella de Barcelona per a mostrar la nostra més absoluta condemna al brutal atac sofert el passat 2 de maig del present a les i els companys Bases de Suport de l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional a La Realidad a les mans de paramilitars de la CIOAC Històrica.

En aquest vil atac va ser assassinat el company Base de Suport Zapatista José Luis Solís López “Galeano”, qui va ser el nostre Mestre de la Escuelita Zapatista, i quinze companys més van ser ferits de diferent consideració amb bales, matxets, garrots i pedres. A més va ser destruïda l'escola i el transport autònoms i es va produir el tall en el subministrament de l'aigua potable. L'escalada de violència i l'envestida paramilitar que els nostres companys i companyes de les Bases de Suport Zapatistes han d'enfrontar va augmentant alarmantment, la guerra a la qual s'enfronten contínua i nosaltres no estem disposats a mirar a un altre costat.

Confirmem el nostre compromís de solidaritat, abracem la seva lluita i resistència i cridem des d'aquest racó del planeta que no estan sols, que no estan soles. Fem el nostre el seu dolor i ens agermanem en la digna ràbia amb la qual ells caminen des de fa 20 anys. Nomenem i denunciem als responsables d'aquesta barbàrie que són: militants del Partido Verde Ecologista de México (PVEM), el Partido Revolucionario Institucional (PRI), el Partido Acción Nacional (PAN), el Govern de l'Estat de Chiapas i com a màxim responsable el Governador Manuel Velasco Coello. També els membres de la Central Independiente de Obreros Agrícolas y Campesinos Histórica (CIOAC-H): Javier López Rodríguez, Carmelino Rodríguez Jiménez, Jaime Rodríguez Gómez, Eduardo Santiz Santiz, Álvaro Santiz Rodríguez, Oscar Rodríguez Gómez, Luis Hernández, José Antonio Vázquez Hernández, Roberto Alfaro Velasco, Alfredo Cruz Calvo, Juan Carlos López Calvo, Romeo Jiménez Rodríguez, Víctor García López, Conrado, Hernández Pérez, Gustavo Morales López, Roberto Méndez Vázquez, Adrián López Velásquez, César Hernández Santiz, Bernardo Román Méndez, Enrique Méndez Méndez, Misael Jiménez Pérez, Vidal Jiménez Pérez, Marconi Jiménez Pérez, Gilberto Jiménez Hernández, Delmar Jiménez Jiménez, Gerardo Hernández Pérez, Julio Rodríguez Aguilar, Carmelino Rodríguez Aguilar, Ranulfo Hernández Aguilar, Alejandro Vázquez, Gaudencio Jiménez Jiménez, Gabriel Grene Hernández, Isauro Méndez Santiz, Ivan Méndez Domínguez, Fidel Méndez Zantiz, Alfredo Mendez Rodríguez.

Exigim el cessament total i immediat de les agressions i fustigació, així com el respecte al procés de construcció de l'Autonomia de les Comunitats Zapatistes. Cridem a sumar-se a la recollida de signatures d'organitzacions/col·lectius i individuals, fins al 20 de Maig, exigint la fi de les agressions criminals, i enviar-les a la següent adreça de correu: cedoz@cedoz.org

En aquests durs moments de dol i dolor, és quan més imprescindible ens resulta manifestar el nostre compromís en el suport mutu, pilar fonamental que ens agermana i que fa nostra la lluita zapatista. Escoltem de nou com els mals governs posen a funcionar la maquinària des d'on preparen la guerra contra la digna lluita zapatista, però també escoltem el so de la construcció d'un altre món possible, i creguin-nos, no podran silenciar-lo.

LES I ELS ZAPATISTES NO ESTAN SOLS!
VISQUIN LES COMUNITATS AUTÒNOMES ZAPATISTES!
VISQUIN LES JUNTES DE BON GOVERN!
VISQUIN LES BASES DE SUPORT ZAPATISTA!
VISQUI L'EXÈRCIT ZAPATISTA D'ALLIBERAMENT NACIONAL!

NAR, Nuestra Aparente Rendición

CGT GAAS

L’Adhesiva, Espai de Trobada i Acció

Educació per a l’Acció Crítica

Connexió de Recursos per a l'Acció Comunitària

Adherents Individuals

Alumnxs de la Escuelita Zapatista

https://www.youtube.com/watch?v=33GNfA1cJjo&feature=youtu.be