CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Des de dalt o des de baix, segueix sent des de dintre

Divendres, 12 novembre, 2010

Que aquest sistema mal anomenat democràtic no es un sistema representatiu del sentir del Poble, ni just, ni transparent es una obvietat. Tant com que l'home ensopega una i mil vegades amb la mateixa pedra i segueix sense aprendre en incomptables ocasions. Això és el que em ve al cap quan veig els nous partits polítics que es presentaran a les properes eleccions al parlament català. S'ha de reconèixer l'esforç que deu ser haver de parir un nom nou encara no utilitzat per representar una organització pollitica.

Fa uns anys es jugava amb els colors i el gènere dels mateixos (rojos, roges), ara sembla que toca jugar amb el posicionament respecte d'alguna cosa (des de baix, des de dalt), quan de mal va fer "Barri Sésamo".

Vull pensar que es ingenuïtat, vull pensar que la gent d'aquests grups pollitics pensa que ara ells i elles, que son mes honrats que ningú, ho faran tot bé, i seran un partit collonut, com mai hem conegut, i que ens portaran a una democràcia de veritat, ben directa; i que les injustícies desapareixeran, i els pobres deixaran de ser-ho i els rics també, i hi haurà llibertat d'expressió i de circulació, etc, i tots viurem feliços per sempre mai. Tot per que ells i elles que ara es presenten a les eleccions son mes macos, maques i bona gent que tots i totes els que fins ara ens han governat.

A més a més, son gents que s'han alletat i encara ho fan, dels moviments socials, i en moltes ocasions més bé s'hauria de dir que els han xuclat la llet als moviments socials, més a l'estil d'una sangonera. Això també els fa més bona gent clar, perquè venen d'un tipus de teixit social que s'organitza des de baix.

Però clar, per començar s'obliden de que ara, en aquests temps, els qui manen de veritat no son pas els polítics sinó els mercats, i no entenc com pensen que aconseguiran saltar-se aquest "petit" inconvenient si un dia arriben a governar aquest país.

Em sap greu perquè dins d'aquests nous projectes electorals hi han persones que s'ho creuen, i perdran esforços i energies en campanyes electorals no només estèrils sinó també nocives. Nocives per als moviments socials, nocives per a les persones que hi participen en ells, nocives per a les il·lusions de les mateixes.

I és que la gent no es tonta, ho pot semblar, però ho fan per despistar, i arriba un moment que es comencen a veure moviments estranys als moviments socials per part de les gents electoralistes que prenen posicions als mateixos com a part de la estratègia electoral, i les persones que venien participant del moviment al carrer, deixen de fer-ho doncs no li agrada ser utilitzades ni manipulades.

Per si no ens hem adonat, els objectius dels moviments socials estan més a prop de voler desmuntar aquest sistema neoliberal feixistoide en el que malvivim, que no pas d'aconseguir que un grup de gent (molt bona, encara que sigui) arribi a governar aquest país sota les mateixes regles del joc imperant en aquests moments.

Si us plau, deixeu-los en pau. Les campanyes tipus PSC, PPC, ERC, etc també son possibles.

De tot cor els desitjo molta sort, tota la del mon i una llarga carrera politica.

* Paloma de Lacalle Fernández és afiliada al Sindicat d’Activitats Diverses de la CGT del Baix Llobregat