CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Des de la CGT estem en contra dels centres d’acolliment temporal d’alumnes nouvinguts que el Departament d’Educació vol impulsar a Reus i Vic

Dimecres, 21 maig, 2008
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Des de la Secció d'Ensenyament de la CGT del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, volem fer públic el nostre rebuig als anomenats “espais de benvinguda per a alumnes immigrats o centres d'acolliment temporal d'alumnes nouvinguts” que el Departament d'Educació de la Generalitat vol impulsar a Reus i també a Vic com a projecte pilot per al curs vinent. En aquests centres específics situats fora dels centres educatius de primària i secundària, s'escolaritzaria, durant un periode d'un any de durada com a màxim, els alumnes immigrats acabats d'arribar i que no tinguessin suficients coneixements de català i castellà.


A Reus es produeix - com a la resta de Catalunya -, la concentració d'alumnes nouvinguts i la matrícula viva (l'arribada en qualsevol moment del curs) bàsicament a l'escola pública. L'Administració, en lloc d'aplicar mesures per repartir aquest alumnat equitativament entre totes les escoles - públiques i privades (concertades) -, que és el que hauria de fer segons el Pla Nacional per l'Educació i les bases de la futura Llei Catalana d'Educació (rebutjada per la CGT i altres sindicats del sector), prefereix posar en marxa una iniciativa que, de entrada, discriminarà, segregarà i aillarà aquest alumnat d'immigració recent, arriscant-se a provocar seriosos problemes d'integració i convivència i creant guetos escolars d'un més que dubtós resultat pedagògic i social.

Des de la CGT considerem que aquesta mesura és discriminatòria, fomenta la desigualtat i contribueix a estigmatitzar el col·lectiu de persones immigrants, a la vegada que dificulta la seva integració en grups-classe que esdevenen, a la pràctica, els millors integradors i normalitzadors que hi ha.

Per això, demanem:

- Que es destinin els recursos i el professorat necessaris pel funcionament de les actuals aules d'acollida a TOTS els centres públics (i que els privats anomenats concertats facin el mateix), incrementant el nombre d'aules i el pressupost que s'hi destina i dotant-les de professionals especialitzats, pedagògicament preparats i amb coneixements suficients de llengua.

- Que hi hagi una millor coordinació, interna en els centres, i externa a nivell de l'Ajuntament i el Departament d'Educació, per garantir el dret a l'escolarització dels alumnes nouvinguts en tots els centres.

- Que es retiri un pla pilot del qual no se n'ha definit a pocs mesos vista el com, on, quan i qui el portarà a terme, un pla en el qual no s'han tingut en compte els claustres dels centres educatius, els sindicats del sector ni tots els agents implicats.

- Que es tracti a les persones nouvingudes com a ciutadans de la nostra ciutat que són i no com a subjectes d'experiments basats en guetos-laboratori, i que es respectin els seus drets.

Reclamem que s'aturi aquest disbarat pedagògic i social que contradiu tots els esforços que estàn fent treballadors socials, entitats, docents i la societat en general per la convivència entre tots els ciutadans.

Secció d'Ensenyament de la CGT del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

Maig de 2008

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció