CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Des de la CGT volem mostrar el nostre total suport i solidaritat amb el cantant Pablo Hassel

Divendres, 12 febrer, 2021

Des de la Confederació General del Treball (CGT), volem mostrar el nostre total suport i solidaritat amb el cantant Pablo Hassel, que ha estat jutjat i condemnat a entrar a la presó per les lletres de les seves cançons i de la seva Twitter, condemna que des de la CGT rebutgem enèrgicament.

Des que entrés en vigor l'anomenada “Llei Mordassa”, un dels col·lectius més perseguits i criminalitzats ha estat el dels artistes, especialment el de cantants i rapers que amb la lletra de les seves cançons denuncien situacions d'injustícies, abusos de poder i corrupció, entre altres qüestions.

Pablo Hasel, acusat de tres delictes: injúries a la Corona, injúries a les institucions de l'Estat i enaltiment del terrorisme, serà el primer cantant al qual empresonaran per rapear, exercint el seu dret a la Llibertat d'Expressió, la qual cosa els mitjans de comunicació ja van difondre com a fets provats. Malgrat això, Pablo Hasel fent gala de la seva coherència i convicció ha rebutjat la possibilitat d'eludir la presó.

La CGT considera inadmissible que es condemni a qualsevol persona per expressar-se lliurement a través de les xarxes socials, dels mitjans de comunicació, de cançons o de poesies…

A escassos dies que el raper Pablo Hasel sigui obligat per les forces repressores de l'Estat a entrar a la presó, reivindiquem, una vegada més, la derogació de la “Llei Mordassa”, la reforma del Codi Penal i que es respecti el dret a la Llibertat d'Expressió.

 

Per la derogació de la “Llei Mordassa”!
Pel dret a la Llibertat d'Expressió!
Pablo Hasel, LLIBERTAT!

 

RESOLUCION Comité Confederal

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció