CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Desarmament nuclear: Ara o mai!

Dilluns, 15 març, 2010

2010 va a ser un any crucial per a aconseguir el desarmament nuclear!

El pròxim 3 d'abril serà el dia europeu d'acció per l'abolició de les armes nuclears.

Es portaran a terme accions en les bases d'armes nuclears de l'OTAN d'Alemanya, Holanda, França, Itàlia, Turquia, Regne Unit i Bèlgica.

Si volem treure'ns de damunt les armes nuclears, els governs europeus han de prendre iniciatives ja. És ara o mai!

El 3 d'abril farem visible que la resistència a les armes nuclears per tota Europa. Al Regne Unit, Trident Ploughshares organitzará un bloqueig a la base que alberga els submarins nuclears britànics. A França, el grup «No als míssils M51» organitzarà inspeccions civils a la base aèria de Mont de Marson, prop de Burdeos. Aquesta base alberga un dels magatzems de míssils nuclears de l'exèrcit de l'aire francès.

Tant França com el Regne Unit posseïxen armes nuclears «pròpies», que també tenen un paper estratègic dintre de l'OTAN. Però també hi ha altres bases europees amb armes nuclears que rebran una visita. A Bèlgica, a la base militar de Kleine Brogel, s'estima que hi ha al voltant de 20 armes nuclears de l'OTAN, i els pilots belgues s'entrenen per a usar-les.

Vredesactie organitzarà una acció de Bombspotting, en la qual els activistes entraran en la base aèria a fer un berenar a la pista d'aterratge, s'uniran a la vigília de Pax Christi o organitzaran les seves pròpies accions noviolentes.

A Holanda el grup Ontwapen organitza uneixi «acció de neteja» en la base de Volkel. Després d'una manifestació amb música i discursos, aquells que vulguin podran ajudar a netejar la base travessant les seves tanques.

A Alemanya, a més de les tradicionals marxes de setmana santa, que aquest any se centren en el desarmament nuclear, una manifestació tindrà lloc en Büchel. Büchel i Volkel són els equivalents alemanys i holandesos a la base de Kleine Brogel i probablement alberguen 20 armes nuclears nord-americanes.

A Itàlia també es portaran a terme accions contra les armes nuclears. En total, sobre 150 i 240 armes nuclears nord-americans estan situades en sis bases europees diferents.

http://www.antimilitaristas.org/spip.php?article4490.