CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Desbloquejats els convenis col·lectius de Renfe Operadora i Adif, es desconvoquen les vagues del ferrocarril del 13 i 14 de desembre

Dimecres, 12 desembre, 2012

Ahir a la nit es van desbloquejar definitivament les negociacions dels convenis col·lectius d'Adif i Renfe Operadora, després d'una intensa i llarga reunió al Ministeri de Foment entre els secretaris generals de les organitzacions sindicals amb representació a Adif, FEVE i Renfe Operadora, el Secretari d'Estat d'Infraestructures Transport i Habitatge, la secretària general de Transports i el director general de Transport Terrestre.

A pesar de les, en ocasions, insalvables dificultats que hem tingut al llarg del procés, finalment les organitzacions sindicals, en moments socialment molt durs, hem aconseguit garantir mitjançant l'acord els drets dels treballadors/es a Adif i Renfe Operadora, mantenint les seves condicions laborals i socials.

El manteniment de la normativa laboral suposa per als treballadors/es de Adif i Renfe Operadora la conservació d'uns assoliments aconseguits després de molts anys de lluita. Així mateix, l'augment del període de ultraactivitat ens permet la negociació dels pròxims convenis en un ambient més relaxat en l'àmbit temporal.

Per altra banda , la pressió que hem exercit els treballadors/es ha estat clau per a mantenir les condicions de jornada pel que fa a distribució irregular de la mateixa. Aquestes millores, unit a l'acord al que vam arribar en quant a les Obligacions de Servei Públic el passat 4 de desembre, de gran transcendència per al futur dels ferroviaris/es, i a la garantia d'ocupació, han afavorit que les comissions negociadores d'Adif i Renfe Operadora ens emplacem avui per a procedir a la signatura dels dos convenis.

Tenim la intenció que ambdós siguin un referent per a l'avanç en les negociacions del conveni de FEVE, encara que el seu ritme sigui més lent per les dificultats que comporta l'extinció d'una empresa.

Així les coses, una vegada desbloquejats els punts que generaven una important controvèrsia, les organitzacions sindicals hem acordat desconvocar les vagues previstes per als dies 13 i 14 de desembre.

12 de desembre de 2012

CCOO, CGT, SCF, SEMAF, SF, UGT

http://www.sff-cgt.org/comunicados/Comunicado_Conjunto_121212.pdf

ELS PREACORDS DELS CONVENIS SIGNATS, ARA ELS TREBALLADORS HAN DE PARLAR EN LES ASSEMBLEES

En la reunió mantinguda ahir tarda en el Ministeri de Foment entre els Sindicats i les Direccions de les empreses, es va acordar la signatura dels Preacords dels Convenis Col·lectius d'Adif i Renfe‐Operadora, signatura que es materialitzarà al llarg de la jornada d'avui.

Són les mobilitzacions, les que ja portem realitzades (Vagues, Manifestacions, Campanyes de no col·laboració, Concentracions i Tancaments) i les vagues convocades per a desembre, les que han aconseguit dur a bon port una negociació que ha suposat un esforç important per a consensuar plataformes conjuntes, per a mantenir la negociació coordinada a Renfe‐Operadora, Adif i Feve i per a pressionar al Ministeri.

Els preacords signats contenen les reivindicacions acordades per tots els sindicats:
• Garantir l'estabilitat en l'ocupació
• Mantenir la Normativa Laboral
• Assegurar la ultraactrivitat del Conveni
• Salvaguardar la classificació professional
• Garantir la jornada
• Establir la recuperació de la paga extra
• Avançar en el reconeixement de les categories penoses
• Progressar en el dret a la conciliació de la vida personal i laboral.

En uns moments especialment difícils per als treballadors/es, era d'esperar trobar esculls, i no han faltat; però la fermesa en la unitat d'acció i la demostrada per tots els treballadors de les tres empreses al llarg de tot el procés han aconseguit doblegar als elements més recalcitrants de les Direccions.

El ferrocarril segueix en risc, i amb ell el nostre futur i els nostres llocs de treball. Segueix aquí l'amenaça de la fragmentació i de la privatització, de l'eliminació de serveis i la supressió de línies, del tancament de terminals i estacions. Però ara els ferroviaris i ferroviàries hem recordat que tenim força per a plantar cara al futur i evitar que ens ho arravassin.

Ara aquests preacords han de ser traslladats a les Assemblees, abans de ser ratificats i de la seva signatura definitiva.

SFF-CGT

Attached documents