CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Desconvocada la vaga a FGC

Dimarts, 22 maig, 2012

Degut a que s'ha arribat a un preacord entre els sindicats i l'empresa, que haurà de ser ratificat en referèndum per la plantilla, s'ha desconvocat finalment la convocatòria de vaga als Ferrocarrils de la Generalitat prevista pels dies 23 i 24 de maig, en que s'havien de portar a terme aturades de 24 hores, i el 25 de maig aturades de 4 hores de 12 a 16 hores, així com una manifestació 24 de maig a partir de les 16.30 h. amb sortida a plaça Catalunya (FGC) de Barcelona fins a la Conselleria d'Economia a la Rambla de Catalunya.

És important tenir molt en compte el per què d'aquest conflicte. El govern de la Generalitat del Sr. Más porta a terme una retallada del 3% sobre els salaris, la supressió de pagar conceptes salarials com les ajudes socials, a més d'altres mesures de diversa índole.

Aquestes retallades són les segones que pateixen els treballadors/es de FGC. La primera retallada va ser del 5% en tots els conceptes salarials, i la va portar a terme el Govern del Sr. Montilla. La diferència entre la primera retallada i aquesta segona és que que la primera va ser de forma definitiva i aquesta segona s'aplica solament durant 2012, encara que existeixen moltes possibilitats que es perllongui o promulguin una altra retallada igual o semblant a aquesta.

Des de juny de 2010 FGC ha estat i segueix intervinguda per la Generalitat de Catalunya, la qual cosa els deixa sense cap marge de maniobra en el terreny del finançament i la negociació col·lectiva. No hi ha uns pressupostos clars en l'apartat d'explotació i per això no hi ha cap possibilitat de negociació bilateral, empresa-treballadors. S'ha trencat el model de relacions laborals que es vènia practicant a FGC durant els últims 25 anys. Per aquest motiu no hem pogut negociar un nou conveni col·lectiu.

Després de dos intents de negociar el conveni i quan existien possibilitats d'arribar a un acord, el govern de la Generalitat a través de la Conselleria d'Economia i Finances no donava el beneplàcit perquè es portés a terme aquest possible acord. La impossibilitat de poder dur endavant la negociació del Conveni Col·lectiu, justament amb l'aplicació d'aquesta nova retallada salarial ens va portar a prendre la decisió de trencar les negociacions, fins a llavors obertes, a més d'iniciar un el procés d'assemblees amb la intenció d'acordar un calendari d'aturades i mobilitzacions. D'aquesta manera s'iniciava el conflicte que tenim obert.

El preacord, que permet desconvocar totes les jornades de vaga previstes per als propers dies, ha estat signat per tots els sindicats que formen part del Comitè i serà sotmès a la votació dels treballadors el dijous 24 de maig.

El Comitè valora que aquest principi d'acord permet retornar la negociació a la mesa del conveni, amb la garantia a què s'arribi en aquest marc entre empresa i treballadors seran respectats. A més, destaca que s'ha pactat fer un pla de millora / estalvi conjunt que permeti ajustar els pressupostos de 2012 perquè quan el marc legal ho permeti es pugui parlar de factors retributius.

* Font: CGT Rubí i Agències

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció