CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Desconvocada la vaga de dissabtes de CGT a Correus

Dissabte, 5 gener, 2019

dv2u7gmxgaaw4md.jpg

DESCONVOCATÒRIA DE LA VAGA INDEFINIDA DE DISSABTES A CORREUS

La Direcció de Correus i la majoria sindical han subscrit un acord plurianual que modificarà substancialment part de les nostres condicions de treball fins a 2020. Si bé, tal com van fer en negociacions anteriors, els acords aconseguits no concreten quan, ni com seran aplicats, i encara han de desenvolupar-se, ja són acords signats entre les parts.

Entre altres aspectes queda modificada la distribució de la jornada i la prestació del treball en dissabtes; segons l'acord els dissabtes, diumenges i festius, quedaran regulats com segueix: ”La cobertura d'aquestes jornades especials es farà, amb caràcter general, amb personal voluntari”. CGT no ha signat aquest acord, que satisfà les aspiracions de la Direcció, i queda molt allunyat de les nostres reivindicacions, que en matèria de jornada recordem eren: supressió del treball en dissabtes per a totes les àrees i 35 hores setmanals de dilluns a divendres sense reducció salarial. Davant l'acord aconseguit per altres sindicats, ens veiem abocats a realitzar la desconvocatòria d'aquesta vaga.

Som molt conscients que la nostra convocatòria de vaga de dissabtes ha servit de pressió perquè la resta d'organitzacions sindicals i l'empresa no es poguessin permetre el luxe d'arraconar aquest tema en la taula de negociació, però també és cert que no hem incidit prou per a aconseguir la jornada de 7h diàries de dilluns a divendres.

Ara tocarà estar atentes al contuberni entre empresa i signants, a l'espera que concretin la distribució de la jornada dels companys i companyes que deixaran de treballar en dissabte i altres aspectes fonamentals, com quins col·lectius es veuran afectats i en quina situació quedaran les jornades dels voluntaris de dissabtes.

Una vegada més, recordem que és de vital importància, que els treballadors ens impliquem en la negociació de les nostres condicions laborals, no permetem que siguin els de les poltrones els que decideixin per nosaltres.

Continuarem informant de tot el relacionat amb el desenvolupament d'aquest acord, especialment amb els aspectes més foscos d'aquest, desregularització de les jornades, jornades partides, mobilitat funcional, polivalències, etc.

Secció Sindical CGT Correus Barcelona

https://cgtcorreosbarcelona.com/

dv2u7gmxgaaw4md.jpg

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció