CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Desconvocada la vaga indefinida a Saint Gobain Cristaleria S.L. de L’Arboç que s’havia d’iniciar el 15 de febrer

Dimecres, 10 febrer, 2016

La plantilla de SAINT-GOBAIN Cristaleria S.L. de L'Arboç (Baix Penedès), DESCONVOCA la Vaga Indefinida de 4 hores per torns, prevista a partir del 15 de febrer, contra les propostes del “Pla de competitivitat” que l'empresa havia proposat i que ha retirat, propostes que suposaven un clar atac a l'ocupació i al Conveni Col·lectiu.

En l'última reunió entre el Comitè i la Direcció, l'empresa va manifestar que no volia confrontar, que “volia dialogar” i que volia un acord amb el Comitè. Va fer un pas al costat i va retirar les propostes del “Pla de competitivitat”.

En cap cas ha retirat la intenció de fer retallades, per la qual cosa entenem que tampoc ha retirat el “Pla”.

Les Assemblees celebrades avui 9 de febrer, han acordat DESCONVOCAR la Vaga Indefinida davant la retirada de les propostes per part de l'empresa.

Això sí, mantenint la guàrdia i acordant convocar de nou Vaga Indefinida de 4 hores per torn en cas que l'empresa reincideixi en propostes que suposin “precaritzar l'ocupació, destruir ocupació o vulnerar el Conveni Col·lectiu”.

Sens dubte, la determinació i la unió de la plantilla han fet que l'empresa mogués fitxa, i així s'ha acordat el dia d'avui, respondre amb la mateixa fermesa i contundència, cosa que celebrem.

Secció Sindical de CGT Saint-Gobain Cristaleria S.L.


La plantilla de SAINT-GOBAIN Cristalería S.L. de L’Arboç convoca Vaga Indefinida de 4 hores per torns, a partir del 15 de febrer, contra el “Pla de competitivitat” presentat per la Direcció de l’empresa i que suposa un clar atac al treball/ocupació i al Conveni Col.lectiu.

Després de les diverses reunions mantingudes entre l’empresa i el Comitè de Treballadors, aquest ha exigit la retirada total del “Pla” i les diferents Assemblees han ratificat de manera unánime la Vaga plantejada.

A Saint-Gobain Cristalería S.L. de L’Arboç, on CGT té majoria absoluta en el Comitè de Treballadors i en el que també estàn representats CCOO i UGT, hi ha una plantilla de 320 treballadors/es i es dedica a la fabricació de vidre pla per a la construcción, així com a la manufactura i templat de vidre per al Sector de l’Automòbil. Entre els clients d’aquest últim sector industrial es troben: SEAT, CITROËN, VOLKSWAGEN, FORD, PEUGEOT, RENAULT, OPEL, FIAT, MERCEDES BENZ, ALFA ROMEO, BMW, JAGUAR, IVECO, LANCIA, entre d’altres. Donada la convocatoria de Vaga Indefinida i que el sector de l’automòbil es regeix pel denominat “just in time”, no es descarta que en pocs dies els esmentats constructors puguessin veure’s afectats per la falta subministrament de vidre.

La Direcció de l’empresa va presentar els resultats d’explotació i els resultats econòmics, en els quals segons l’empresa el centre de L’Arboç ha obtingut suculents beneficis. Tot això és degut en gran part a la implicació i els esforços realitzats per la plantilla que ha assumit càrregues de treball que ja es fan insuportables. Tot i així, l’empresa fa xantatge als treballadors i treballadores al supeditar la reconstrucció del Forn Float a retallar els costos laborals un 20%, que al centre de L’Arboç suposen a curt i mig de termini una retallada 4,9 milions d’euros.

L’empresa va deixar clar que al centre de L’Arboç hi ha molt bons resultats tant d’explotació com en beneficis econòmics i que, per tant, preten que les treballadores i els treballadors paguem part de la inversió per a la reconstrucció del nou Forn Float. Aquest forn és en el que es fonen les diferents matèries primeres per a després treure la fulla de vidre sencera. Aquest vidre principalment va dirigit a la construcción, encara que en el cas del centre de L’Arboç s’utilitza per a la transformació, en el mateix centre de treball, en vidre per al sector de l’automòbil.

L’altre 10% es basa en rebaixar els costos energètics, readequar els departaments ( manteniment, materials, subministraments…) i una retallada de la massa salarial dels treballadors i les treballadores, que es regeixen pel Conveni Col•lectiu, al voltant dels 500 mil euros.
Amb tot això el passat dia 18 de gener la Direcció va presentar detalladament les propostes de l’empresa per al “Pla de competitivitat”:

• Externalització Bystronic. 6 llocs de treball menys de plantilla, amb els que estima estalviat un 12,87%.

• Externalització de la Recepció de Matèries Primeres: destrucció de 2 llocs de treball que vol eliminar i amb els que estima un estalvi de 7,29%.

• Reorganització de manteniment: supressió de 3 llocs de treball més, que estima en un 32,18% l’estalvi.

• Flexibilitat amb el nou profesiograma OZF: l’empresa calcula que la polivalencia i flexibilitat pot comportar una reducció del 3,22%.

• Contracte de Relleu: un 26,56% que calculen en base als contractes de relleu i l’eventualitat actual, tot això precaritzant les noves contractacions amb el nivell 2A, el més baix salarialment, i lligant tot això als resultats econòmics positius.

• Redefinició de les hores extres: en aquest apartat l’empresa al•lega que es fan moltes hores extres i que es paguen per sobre del que marca el Conveni Col•lectiu. Per això pretén fer una “borsa de treball” i que siguin treballadors contractats eventualment per a cobrir absències i baixes per enfermetat de curta i llarga durada, pagant-les al preu que marca el Conveni. Això estima que li suposaria un estalvi del 13,71%.

• Requalificació dels professiogrames: la revisió a la baixa dels professiogrames, baixant els nivells retributiusdels diferents llocs de treball. Una altra brutal agressió que estima en un 4,15% d’estalvi.

• Redefinició de la PGP: pel que fa a la Prima Global de Productivitat, no ha presentat cao fòrmula, perquè és una qüestió que es podrá cobrar o no, pretenent determinar-ne el valor segons vagi el negoci. Sempre, per suposat, amb els números que ella presenta i maneja.

Cal destacar que davant els percentatges presentats només fa falta comparar l’estalvi amb la subcontractació de la línea Bystronic (12,87%) i l’eliminació de les hores extres (13,71%). No pot ser que suposi més diners les hores extres que la subcontractació de la Bystronic, i de ser així, han de realitzar les contractacions que el propi procés productiu està reclamant. Aquesta situación ja ha estat repetidament denunciada per la representació dels treballadors i treballadores des de fa molt de temps i l’empresa ha fet cas omís a les demandes.

En l’última reunió amb la Direcció de l’empresa el Comitè de Treballadors, de manera unànime, va exigir la retirada del “Pla” tal i com va acordar en sessió extraordinària del Comitè. També va manifestar que estaria en disposició de seguir dialogant des d’altres mesures “on no es precaritzi els llocs treball, on no es destrueixi els llocs treball i que es respectin els paràmetres que marca el Conveni Col•lectiu”.
També es va convenir celebrar les corresponents Assemblees Generals de centre en les que es va acordar donar una resposta contundent si l’empresa no retirava el “Pla de competitivitat”.

Després de totes aquestes desmesures plantejades per l’empresa, el Comitè es va reunir de nou en sessió extraordinària per a buscar les respostes contundents que les Assemblees demanaven, per a materialitzar la convocatòria de Vaga i sotmetre-la de nou a la decisió dels treballadors i les treballadores.
La propera reunió entre el Comitè i la Direcció està prevista pel dia 3 de febrer a les 16 hores. En aquesta el Comitè traslladarà a l’empresa els acords de les diferents assemblees i de la Vaga Indefinida de 4 hores per torn a partir del dilluns 15 de febrer.

L’Arboç a 2 de febrer de 2016

Secció Sindical de CGT Saint-Gobain Cristalería S.L.

Més informació:
Secció Sindical CGT Saint Gobain L’Arboç
https://cgtsaintgobain.wordpress.com/
https://twitter.com/cgtsg
https://es-es.facebook.com/cgtlarboc.seccionsindical


El Comitè d’Empresa de Saint Gobain acorda vaga indefinida de 4 hores per torns des del 15 de febrer

El 15 de febrer la plantilla de Saint Gobain començarà la vaga contra “l’atac al Conveni Col·lectiu”

La convocatòria l’ha feta el Comitè de Treballadors (amb majoria absoluta de CGT) i l’han ratificada de manera unànime les assemblees de treballadors.

Com ja havíem informat a Xarxa Penedès, la plantilla de l’empresa Saint-Gobain Cristalería SL, de l’Arboç, està convocada a una vaga indefinida per torns de quatre hores que començarà el 15 de febrer. El motiu que ha impulsat el Comitè de Treballadors a convocar-la és que entenen que el Pla de Competitivitat que ha presentat la direcció és “un clar atac al treball/ocupació i al Conveni Col·lectiu”.

Fonts de la CGT expliquen que, després de diverses reunions mantingudes amb l’empresa, el comitè ha exigit la retirada total del pla, i l’ha sotmès a les assemblees de treballadors, que també l’han rebutjat i han ratificat de manera unànime la vaga proposada.

El comitè ha expressat que “estaria en disposició de seguir dialogant des d’altres mesures on no es precaritzi els llocs treball, on no es destrueixi els llocs treball i que es respectin els paràmetres que marca el Conveni Col·lectiu”.

320 treballadors, majoria absoluta de CGT

A aquesta empresa de l’Arboç hi treballen 320 persones, que fabriquen vidre per diversos sectors, com la construcció, les manufactures i l’automòbil. Entre els principals clients de Saint-Gobain hi ha grans companyies com Seat, Citroën, Volkswagen, Ford, Peugeot, Renault, Open, Fiat, Mercedes Benz, Alfa Romeo, BMW, Jaguar, Iveco o Lancia. Com que els fabricants de cotxes treballa seguint el que es coneix com a sistema “just in time” (és a dir, produir en base a les necessitats del moment), fons de la CGT no descarten que en pocs dies aquestes empreses es puguin veure afectats per la falta de subministrament de vidre.

Pel que fa a la representació sindical, la CGT té la majoria absoluta al Comitè de Treballadors, on també hi ha representants de CCOO i UGT.

“Xantatge” de la direcció de l’empresa

Des del comitè denuncien que “l’empresa fa xantatge als treballadors i treballadores al supeditar la reconstrucció del Forn Float a retallar els costos laborals un 20%, que al centre de l’Arboç suposen a curt i mig de termini una retallada 4,9 milions d’euros”. I alerten que això es fa en un context en què la direcció “va presentar els resultats d’explotació i els resultats econòmics, en els quals segons l’empresa el centre de l’Arboç ha obtingut suculents beneficis”, i que “tot això és degut en gran part a la implicació i els esforços realitzats per la plantilla que ha assumit càrregues de treball que ja es fan insuportables”.

Les mesures concretes del Pla de Competitivitat

Els arguments exposats per l’empresa per al nou pla són reduir el cost d’energia, reduir el cost de les matèries primeres i millorar la qualitat dels rebutjos, entre d’altres. Tot plegat, la CGT no ho troba novedós i el que en realitat els preocupa són els vuit punts amb els quals l’empresa vol aconseguir la competitivitat i que tenen l’objectiu de reduir la massa salarial de la plantilla que es regeix pel conveni col·lectiu en 500.000 euros.

Els vuit punts que afectarien la plantilla són els següents: externalització de la recepció de matèries primeres (destrucció de 2 llocs de treball); externalització de la tota la Bystronic (6 llocs de treball menys); reducció d’OTP i reorganització de manteniment (3 llocs de treball menys); polivalència i flexibilitat a la Zona Freda; revisar i definir tots els “professiogrames” existents i per tant, requalificar-los a la baixa; contractes de relleu; regularització de les hores extres; redefinició de la PGP adequada als resultats del negoci al centre.

* Notícia extreta de Xarxa Penedès
http://xarxapenedes.cat/el-15-de-febrer-la-plantilla-de-saint-gobain-comencara-la-vaga-contra-latac-al-conveni-col%C2%B7lectiu/


El Comitè d’Empresa de Saint Gobain acorda vaga indefinida de 4 hores per torns des del 15 de febrer

Aquesta empresa és el principal proveïdor de vidres pel sector de l’automoció. La convocatòria té el suport de CGT i CCOO.

El dimecres 27 de gener hi havia reunió extraordinària del Comitè d’Empresa de Saint Gobain (empresa vidriera de l’Arboç) per valorar el Pla de Competitivitat que ha presentat la direcció de l’empresa. I en aquest reunió han acordat que començaran una vaga indefinida el 15 de febrer, que serà de quatre hores al començament dels torns.

La convocatòria té el suport de CGT i CCOO.

A mitjans de gener es va saber que l’empresa volia presentar un Pla de Competitivitat, que segons la CGT en realitat tenia l’objectiu de rebentar el conveni col·lectiu.

Recordem que Saint Gobain és el principal proveïdor de vidres pel sector de l’automoció.

Els arguments exposats per l’empresa per al nou pla són reduir el cost d’energia, reduir el cost de les matèries primeres i millorar la qualitat dels rebutjos, entre d’altres. Tot plegat, la CGT no ho troba novedós i el que en realitat els preocupa són els vuit punts amb els quals l’empresa vol aconseguir la competitivitat i que tenen l’objectiu de reduir la massa salarial de la plantilla que es regeix pel conveni col·lectiu en 500.000 euros.

Els vuit punts que afectarien la plantilla són els següents: externalització de la recepció de matèries primeres; externalització de la tota la Bystronic; reducció d’OTP i reorganització de manteniment; polivalència i flexibilitat a la Zona Freda; revisar i definir tots els “professiogrames” existents i per tant, requalificar-los a la baixa; contractes de relleu; regularització de les hores extres; redefinició de la PGP adequada als resultats del negoci al centre.

Alerta per l’eliminació de llocs de treball

Davant del Pla de Competitivitat, la CGT va alertar en fer-se públic que “l’única pretensió de l’empresa és l’eliminació de llocs de treball, sobretot a través de l’externalització d’activitats, que des de CGT i en base al Conveni considerem de producció, per tant no externalitzables”. Tot plegat, si s’implementés, consideren que comportaria “la reducció de la plantilla amb el consegüent increment de la càrrega de treball per a la resta de treballadors i treballadores, i també condemnar a les noves incorporacions a unes condicions més precàries i injustes, i la reducció de les remuneracions en general per a tots els treballadors i treballadores”.

Així que entenen que “aquest pla no és de competitivitat, sinó que és un pla d’atac; d’atac dur als nostres drets, d’atac frontal al conveni col·lectiu, a l’ocupació i a la seva qualitat”.

La decisió col·lectiva de la plantilla a través del comitè ha estat plantar cara i convocar la vaga que començarà el 15 de febrer.

A més, l'assemblea va acordar convocar una altra vaga després d'aquesta primera, per a exigir la regularització de les contractacions il·legals existents a Saint Gobain.

* Notícia extreta de Xarxa Penedès
http://xarxapenedes.cat/el-comite-dempresa-de-saint-gobain-acorda-vaga-indefinida-de-4-hores-per-torns/

Més informació:
Secció Sindical CGT Saint Gobain L'Arboç

https://cgtsaintgobain.wordpress.com/
https://twitter.com/cgtsg
https://es-es.facebook.com/cgtlarboc.seccionsindical

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció