CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Desconvocades les aturades als autobusos de TMB en espera que les assemblees de treballadors ratifiquin l’acord aconseguit

Diumenge, 16 desembre, 2012

Els sindicats CGT, Actub i PSA han desconvocat les vagues d'autobús urbà previstes per a la setmana que ve després d'haver arribat a un preacord amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per mitigar la retallada de la paga extra imposada pel Govern de Rajoy a través del Reial decret 20/2012, preacord que haurà de ratificar-se en assemblea.

El preacord s'ha aconseguit a una reunió convocada per la Direcció General de Relacions Laborals de la Generalitat el passat 14 de desembre, on la direcció d'Autobusos de la companyia va presentar una proposta finalista que es basa en la solució presentada per l'empresa per minimitzar la retallada.

Suposa avançar les pagues extra entre l'any que ve i el 2015, cobrant la primera aquest gener, i el del 2015 es cobraria la retallada, i inclou la possibilitat que el treballador esculli que no vol que li avancin les pagues.

El preacord haurà de ser ratificat en dos assemblees de treballadors convocades pels sindicats aquest dilluns dia 17 de desembre a les 10h i a les 17h al Casinet d’Hostafrancs, C/ Rector Triadó 57, Metro: Hostafrancs.

Per ara s'ha desconvocat l'aturada de dilluns, i es desistirà de les que hi ha convocades de dimarts a divendres en funció de si es ratifica l'acord.

Aquest preacord arriba després que a Metro s'aconseguís també un acord i que la plantilla donés el seu 'sí' a les mesures per mitigar la retallada, i que el mateix passés en els referèndums convocats a l'Ajuntament i l'empresa municipal Barcelona de Serveis Municipals (B:SM).

Els sindicats de bus que han signat el preacord també havien amenaçat amb convocar vagues pel Mobile World Congress (MWC), que es farà del 25 al 28 de febrer de 2013 a Barcelona, intenció que fonts sindicals no han donat per liquidada amb l'acord laboral.

Queda pendent a més un altre conflicte que també ha motivat les aturades dels últims mesos en el bus, l'acomiadament d'Andreu de Cabo, afiliat a la CGT, que es considera un cas clar de repressió sindical.

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció