CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Desenvolupament del Curs sobre Aplicació i Efectes de la Reforma Laboral, que va organitzar la Secretaria de Formació de CGT Catalunya el 15 de maig a Barcelona

Dimarts, 21 maig, 2013

La Jornada desenvolupada als locals de la CGT a Barcelona el passat 15 de maig, va comptar amb la presència de 40 persones entre afiliats i afiliades i, simptomàticament, 1/3 dels assistència eren dones, evidenciant l'important paper que les dones encarnen en el Sindicat, encara que s'estiguin incorporant sense exagerada estridència i pas a pas, sense presses però sense pausa.

Després d'una breu introducció realitzada pel Secretari de Formació de CGT Catalunya, va presentar al ponent Desiderio Martín, del Gabinet d'Estudis Confederal i assidu articulista de la nostra publicació Rojo y Negro.

Una primera part de la seva intervenció la va dedicar a recordar com les polítiques d'ajustament són comuns en tota la Unió Europea, encarnant la “demolició” dels drets laborals i socials. Aquestes polítiques impliquen que els estats minven els salaris, flexibilitzen els costos laborals, retallen les pensions i, especialment, a l'equilibri dels Pressupostos. Per a aquest últim objectiu, es va reformar l'art. 135 de la Constitució espanyola que obliga a totes les administracions a aquesta estabilitat pressupostària i que el pagament dels interessos i el capital del deute públic gaudiran de prioritat absoluta, demostrant que les modificacions constitucionals són possibles, així com es col·laboren els dos partits estatals per a seguir les instruccions del poder econòmic, obtenint el suport dels partits comodí: CIU, PNB i Coalició Canària.

Posteriorment va repassar les diverses reformes produïdes, tant per PSOE com per PP, així com els acords entre CEOE i CEPYME amb CCOO i UGT, anticipant trets de les mesures posteriorment posades en marxes pels governs de torn.

Per a orientar la Jornada Formativa, es va concentrar la matèria en la Llei 3/2012 de 8 de juliol que, en significatius aspectes, comptava amb el precedent del Reial decret 7/2011 de 11 juny reformador de la Negociació Col·lectiva, que estableix la flexibilitat unilateral de l'empresari. Després del repàs de les importants modificacions generades des de llavors, es va concloure exhibint les modificacions d'elements essencials del contracte de treball, el reforç del poder empresarial en l'organització del treball, de la destrucció de la capacitat normativa dels convenis col·lectius,…

>>> Per a una millor comprensió del temari tractat, adjuntem Powerpoint utilitzat durant la Jornada de Formació.

Pepe Berlanga Garcia
Secretaria de Formació
Secretariat Permanent - Comitè Confederal
Confederació General del Treball de Catalunya (CGT de Catalunya)
Via Laietana 18, 9a planta, 08003 Barcelona
Tel.: 933 103 362
Mòbil: 691 204 900
Fax: 933 107 110
Correu electrònic: formacio@cgtcatalunya.cat
web: www.cgtcatalunya.cat

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció