CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Desmantellament del sector Ferroviari

Dissabte, 27 abril, 2013

DESMANTELLAMENT DEL SECTOR FERROVIARI

Les conseqüències de la Llei del sector ferroviari continuen fent estralls, abocant al Sector a la pèrdua de la seva pròpia identitat com a generador d'ocupació estable i model vertebrador del territori, retallant a la ciutadania el dret universal a la lliure mobilitat en un mitjà de transport segur i amb gran potencial de futur com és el ferrocarril.

La filtració del Ministeri de Foment sobre les seves intencions pel que fa a la declaració de les Obligacions de Servei Públic en els trens de Mitja Distància convencional, la proximitat de la alliberament del transport de Viatgers, la divisió d'ADIF en dues noves empreses, la integració incongruent dels treballadors de FEVE a ADIF i RENFE-Operadora, la divisió de RENFE-Operadora en quatre societats; donen una mesura de les pretensions futures del govern per al Sector ferroviari. A més, a tot això cal sumar els continus i greus atacs als treballadors de les empreses que desenvolupen la seva activitat al voltant del ferrocarril (Ferroser, Cremonini, Eulen, Atendo, etc.).

A la CGT, fins aquest moment, per diverses circumstàncies emmarcades en la unitat d'acció sindical que, quan es produeixen situacions de difícil solució són necessàries i demandades pels mateixos treballadors, hem intentat desenvolupar diferents actuacions sense èxit. La situació actual es fa insostenible per la manca de respostes del Ministeri a les situacions descrites; afegit a la "Inacció" en què s'han instal·lat la resta d'organitzacions sindicals.

Davant d'aquest panorama CGT no pot sostenir per més temps l'actitud de passivitat que tanta inquietud genera en el col·lectiu ferroviari, per això estem en disposició de fer un pas endavant en solitari de no donar-se respostes sindicals a les propostes que hem traslladat als Comitès Generals d'ADIF i RENFE-Operadora, en què proposem l'obertura d'una sèrie d'accions que propiciïn l'inici de negociacions serioses per abordar el futur de tot el sector ferroviari.

Per a CGT és preocupant llegir comunicats en què es urgeixen "aclariments" i "reclamacions" sobre el futur del sector, quan el realment urgent és l'adopció d'accions contundents i tendents a desmantellar les tebiors que suposen les contínues reunions que només serveixen per mantenir entretinguts i perdent forces que són necessàries per enfrontar-nos al continu desmantellament
del Sector.

La situació és molt delicada i alarmant. Ja no podem permetre que el nostre futur sigui rifat a la tómbola de tant despropòsit. Vénen temps difícils i hem de posar-nos mans a l'obra perquè les perverses intencions dels gestors polítics no ens condemnin a l'ostracisme, l'atur i la indigència.

CGT DEFENSA ELS TEUS DRETS

AFILIA'T A CGT!

- WEB CGT SFF

- TWITTER CGT SFF