CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Despenjament del Conveni Col.lectiu a Saint-Gobain Cristalería S.L. i nova reunió negociadora

Dimarts, 22 gener, 2013

Des d'aquesta Secció Sindical informar que en el dia d'avui s'ha mantingut la tercera reunió del Període de Consultes sobre la inaplicació de la clàusula de revisió que preveu el Conveni Col · lectiu en el seu article 42.3 i de la qual l'empresa insisteix en desentendre.

 Un cop més l'empresa ha reiterat la seva pretensió de no revisar els salaris i no actualitzar les taules salarials i altres conceptes revisables.

Un cop conegut les dades de l'IPC del 2012 que en el conjunt de l'Estat Espanyol ha estat d'un 2,9% dir que, CGT no atendrà cap proposta que no passi per l'aplicació total del que recull Conveni, ja que fet i fet de la pèrdua de poder adquisitiu que ja de per si suposa, cal sumar-li que l'IPC a Catalunya ha estat del 3,2% i el 3,6% a la província de Tarragona on se situa aquest centre.

Els treballadors i treballadores no hem d'assumir aquest cost, ja que s'ha demostrat que econòmicament és més que viable el pagament de tot que es deu. Des d'aquest principi tan bàsic, CGT ha sol · licitat a l'empresa els costos salarials del Consell d'Administració, dels Quadres Directius, així com de tots aquells que són alienes al Conveni Col · lectiu, també s'han sol · licitat els costos dels seus plans de pensions, de les assegurances mèdiques, indemnitzacions a les sortides i altres qüestions.

CGT no espera cap resposta per part de l'empresa, ja que aquesta obviarà les mateixes tal com ha fet amb altres tantes peticions, demostrant la mala fe en la negociació i potser ratificant així que el cost d'aquest col · lectiu és superior al de la plantilla que està regulada pel Conveni Col · lectiu.

A última hora l'empresa ha fet una provocativa proposta, com si de les rebaixes es tractés, que la Representació Social ha rebutjat de ple. Als disbarats empresarials afegir que, no fa la mateixa lectura de l'articulat del Conveni, ja que afirma que l'IPC va superar l'1% avançat al mes d'agost davant el mes d'abril que va ser realment el mes en què es va sobrepassar el citat 1 %. No tan sols no es dedica a incidir que no ens paga el que ens deu, sinó que sembla gaudir amb l'escenari plantejat, amb contínues provocacions davant la imminent negociació del Conveni Col · lectiu.

CGT entén que és hora de donar una resposta sindical contundent de forma unitària
, si no és així vaja quin Conveni ens espera companys i companyes.

Per tot l'exposat, CGT emplaça a la resta d'organitzacions sindicals a plantejar i acordar un calendari de mobilitzacions des de la unitat sindical de no resoldre tan surrealista escenari en la pròxima reunió, ja que fins ara l'exigència de totes les organitzacions sindicals és la mateixa :

"Que pagui el que ens deu, hi ha beneficis"

La propera i en principi darrera reunió tindrà lloc al SIMA (Madrid) el proper dijous dia 24 de gener, en la qual es continuarà tractant aquest despropòsit empresarial.

Secció Sindical CGT Saint Gobain L’Arboç

Més informació:

- CGT SAINT GOBAIN

- CGT BAIX PENEDÈS FEDERACIÓ COMARCAL

- CGT BAIX PENEDÈS

E-mail: cgt_saintgobain@yahoo.es

David Santamaría: 617086999

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció