CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Despenjament del Conveni Col.lectiu a Saint-Gobain Cristalería S.L.

Dijous, 3 gener, 2013

Mitjançant el present comunicat, aquesta Secció Sindical informa que és al dia d'avui els representants dels diferents centres de treball de Saint-Gobain Cristaleria SL, dels diferents sindicats han rebut un burofax en que es notifica "l'inici del procediment legalment establert per a procedir a la inaplicació del disposat en el paràgraf segon de l'article 42.3 del Conveni col.lectiu d'empresa pels anys 2011 a 2012”. Això suposa traduït, un incompliment del Conveni Col·lectiu i despenjar-se de la clàusula de revisió per l'any 2012 i que entenem como endarreriments, amb les degudes actualitzacions de taules salarials i demés conceptes revisables.

Aquesta decisió empresarial obeeix una vegada més al continu aprofitament de la situació política, econòmica i social per la que travessa el desgovern de l'Estat Espanyol, sotmès al dictat dels Mercats Financers, la Banca, l'UE i la Troica. Tot això en detriment de les classes populars i els i les treballadores... Pel que mentre assistim en aquest nou any a diferents pujades d'impostos, serveis, així com el detriment de drets socials, l'empresa presta la seva ajuda un poc més cap aquest camí cap al abisme retallant el nostre poder adquisitiu ja minvat per les circumstàncies del moment, anteriorment citades.

La decisió de l'empresa s'ha d'entendre com un punt d'inflexió davant del que pot suposar a la negociació del conveni col.lectiu, sempre que no es doni la deguda resposta sindical davant tan greus mesures a les nostres relacions laborals i a les nostres economies.

Això suposarà iniciar la negociació amb les taules salarials de 2011, és a dir un nou any de pujades d'impostos (IVA, € per recepta, taxes escolars, universitàries, transport i un llarg etc ...) tot en va.

És clar que sota la maleïda competitivitat no s'amaga més que l'empobriment de la classe treballadora en pro de les rendes del capital, que pel contrari van augmentant de manera exponencial, a costa de l'esforç continu dels que dia a dia complim el Conveni Col·lectiu que altres pretenen incomplir.

Davant de la mesquinesa d'aquesta felicitació de l'Any Nou per instància de part de l'Empresa, des de CGT apel·lem a la unitat sindical per fer front a aquest desafiament.

 
L'Arboç, 2 de gener 2013

Secció Sindical CGT Saint-Gobain Cristaleria SL

Més informació:

- CGT SAINT GOBAIN

- CGT BAIX PENEDÈS FEDERACIÓ COMARCAL

- CGT BAIX PENEDÈS

David Santamaría: 617086999

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció