CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Després de 21 dies de vaga, les empreses del remolc portuari de Barcelona retiren la mesura d’imposar una jornada de 3.168 hores anuals

Dilluns, 30 novembre, 2015

Les empreses del remolc portuari de Barcelona retiren la mesura d'imposar una jornada de 3.168 hores anuals.

Fa 21 dies, des del passat 6 de novembre, que s'iniciava la vaga indefinida de 9 hores diàries, per aquest motiu. L'Assemblea de treballadors, deixa en suspens la vaga, davant el compromís per escrit de les empreses de retirar la mesura i proposar una negociació nova.

Davant la proposta escrita presentada per les empreses de remolc portuari del port de Barcelona, l'Assemblea de Treballadors, ha decidit deixar en suspens la vaga indefinida que avui complia 21 dies.

El compromís de les empreses de recuperar, des de data 1 de desembre, el règim de treball anterior, és a dir eliminar la mesura imposada el passat 17 de novembre (que comportava un total de 3.168 hores de treball anuals) i tornar a la jornada de 2.616 hores/any, juntament amb la proposta d'obrir un procés negociador, fins al 15 de febrer, prorrogable per acord de les parts, i per tractar diverses matèries que conformen la negociació d'un nou conveni, ha estat valorat per l'assemblea com un gest important que permet suspendre l'actual vaga, confiant que es pugui, aquesta vegada, trobar una solució negociada al conflicte, i que no impliqui en cap cas, la imposició d'unes condicions que afecten greument als drets dels treballadors, i a la seguretat marítimo-portuària.

Des de CGT de Barcelona i CGT del Sector del Mar, manifestem el nostre total suport als tripulants dels remolcadors, i confiem que es pugui evitar la reactivació del conflicte, una cosa que aquesta pràcticament en mans de les Direcions de la UTE REBARSA – SAR REMOLCADORS, i de l'Autoritat Portuària de Barcelona.

Barcelona, 27 de noviembre del 2015

CGT Remolcadors
CGT Barcelona

Vaga remolcadors port de Barcelona.


Carta a Sixte Cambra, President del Port de Barcelona, dels Treballadors de Remolc del Port de Barcelona

Us enviem l'escrit que s'ha Presentat al president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, pels Treballadors de Remolcadors de Barcelona en el dia d'avui. També s'ha Realitzat Una Concentració de solidaritat amb la vaga indefinida de 9 hores que estan Portant un cap from El passat 6 de novembre. Adjuntem també una fotografia de l'acte.

Dirigit al Sr. Sixte Cambra i Sánchez, President del Port de Barcelona.

Barcelona, a 12 de noviembre de 2015.

Desde el pasado día 6 de noviembre, la práctica totalidad de los trabajador@s del remolque portuario, en Barcelona están llevando a cabo una huelga parcial de 9 horas al día de forma indefinida. La decisión de adoptar esta medida, nace de la inquietud que en los trabajadores ha ido instaurando el persistente empeño de nuestras empresas en deteriorar las condiciones laborales. Este proceso ha culminado con la puesta en marcha e implantación, desde el pasado día 7, de forma unilateral desde las respectivas direcciones de la UTE REBARSA-SAR REMOLCADORES S.L., de un nuevo plan de trabajo, que a todas luces infringe la legalidad vigente, y que ha sido finalmente el detonante para llevarnos a ejercer el derecho de huelga.

Esta huelga, pues, no surge como algo espontáneo, fortuito o arbitrario sino que es una respuesta muy pensada, medida y consensuada desde casi la totalidad de los trabajadores; es una reacción a una determinada evolución de las cosas que, nos tememos, conducen hacia un “panorama” laboral impropio de un país civilizado.
Así, tal y como lo hemos expresado ya en numerosos medios de información y no solo en el ámbito portuario, los objetivos que nos llevan a adoptar la medida de huelga son:

1.- Detener el nuevo plan de trabajo que nos ha sido impuesto y ya se está aplicando desde el pasado 7 de noviembre, el cual está basado en un Laudo arbitral sobre jornada cuya sentencia no es firme toda vez que la parte social la ha recurrido al Tribunal Supremo. Este nuevo plan de trabajo sobrecarga injustificadamente en un 21% el número anual de guardias y ya está generando alteraciones en las condiciones de trabajo, inestabilidad laboral e inseguridad grave en el servicio de remolque y en los propios puestos de trabajo.

2. Hacer respetar la legislación nacional vigente, concretamente la ley de “Jornadas Especiales” para la gente de mar y las leyes relativas a la prevención de los riesgos laborales y la seguridad en todas sus dimensiones (tripulaciones, remolcadores, buques, instalaciones portuarias y medio ambiente).

Un aumento excesivo de horas de trabajo representa un aumento directo de la inseguridad. En un puerto de primer orden como en el de Barcelona, es inaudito que se tolere la implantación de una jornada que alcanza las 3.168 horas anuales de trabajo (casi el doble del límite que fija el Estatuto de los Trabajadores y la legislación marítima nacional e internacional). Además de ilegal e injustificable, es abusivo y sobretodo inseguro.

En octubre de 2013, la recién entrada patronal del remolque en Barcelona intentó imponer, de mala fe y con una agresividad desmedida, una modificación sustancial de las condiciones de trabajo en tan solo quince días, que hubiese implicado una jornada laboral de 3.960 horas anuales (82 horas semanales de media) con cadencias de catorce días de guardia continua sin abandonar el puesto en el remolcador, además de la pérdida de un tercio de los puestos de trabajo.

Desde entonces, la paz social comenzó a venirse abajo y se nos precipitó a un conflicto que no se ha resuelto todavía y que, lamentablemente para todos, ha desembocado en esta huelga. Ante la incomprensión y desconocimiento de tecnócratas, árbitros, peritos y jueces, no hemos podido demorar más el recurrir nosotros mismos a actuar, y lo hacemos con el último derecho que nos es dado, en pro de una legítima defensa de la seguridad y calidad del servicio de remolque, de nuestro futuro laboral y de nuestra dignidad. En ello estamos y en ello seguiremos, por el tiempo necesario.

Le agradecemos de antemano su interés, en espera de encontrar, en la medida de lo posible, un gesto que incida de alguna manera en la pronta resolución del conflicto. Esperamos que desde el “Port de Barcelona” se propicie en el futuro un modelo de relaciones laborales que respeten los derechos sociales, la seguridad en el trabajo, a la vez que mantenga la calidad e imagen del servicio de remolque y, por extensión, la seguridad general en todos los buques e instalaciones portuarias. Es lo propio en un puerto de interés general como el de Barcelona, en un país que se dice llamar “avanzado” y civilizado.

Le saludan atentamente.

Los trabajadores del remolque en el Port de Barcelona.

Els Treballadors del remolc al Port de Barcelona.


En aquest enllaç podeu trobar, descarregar i ecoltar entrevista realitada a espanyol a la mar als companys en vaga, a partir del minut 13:

http://www.ivoox.com/espanoles-mar-andalucia-unica-audios-mp3_rf_9347923_1.html

Sector Mar i Ports de CGT
http://www.fetyc.cgt.es/category/Mar-y-Puertos


5è dia de vaga indefinida de 9 hores per dia en els remolcadors de Barcelona

La vaga indefinida de 9 hores per dia en els remolcadors de Barcelona ja porta, avui dimarts 10 de novembre, 5 dies, i està provocant importants retards en la descàrrega de mercaderies

CONCENTRACIÓ DAVANT DE L'EDIFICI DE L'AUTORITAT PORTUÀRIA DE BARCELONA EN EL WORLD TRADE CENTER DEL MOLL DE BARCELONA EL DIJOUS 12 DE NOVEMBRE A LES 9 HORES DEL MATÍ

A proposta de les empreses, l'administració ha pres partit contra els treballadors del remolc marítim del port de Barcelona en decretar uns serveis mínims abusius que considerem vulneren el dret de vaga en imposar que funcionin durant les hores d'aturada 2 remolcadors en lloc de mantenir únicament un servei per a emergències.

Ja hi ha diversos vaixells que s'han vist afectats per la vaga entrant amb retard a realitzar les funcions de descàrrega de matèries, entre altres el que porta el gas als dipòsits portuaris de la ciutat. També les empreses navilieres estan canviant els horaris d'entrades dels vaixells en el port perquè no coincideixin amb les franges horàries de les vagues.

La vaga indefinida de nou hores al dia s'iniciava el passat 6 de novembre contra el pla de treball que pretenen imposar les empreses REBARSA i SAR REMOLCADORS S.L. i que està suposant una afectació diària d'aproximadament uns 18 bucs de la marina mercant, la qual cosa representa 102.600 tones aproximadament de càrrega que no es descarreguen i entre els productes es troben matèries químiques (inflamables, gas, etc), alimentació, gra, automoció, productes metal·lúrgics i containers de molts altres sectors.

En l'actualitat un treballador de remolcadors a Barcelona treballa 109 jornades de 24 hores amb un total de 2.616 hores anuals, moltes mes que la mitjana de qualsevol sector, una de les pretensions empresarials és augmentar a 132 guàrdies de 24 hores el que dóna un total de 3.168 hores anuals, totalment inacceptable per als treballadors ja que dinamita qualsevol tipus de vida fora del treball.

La vaga està convocada per la decisió unilateral de les empreses que ha imposat des del 7 de novembre del 2015 un nou pla de treball, i que pot suposar un augment inacceptable dels riscos i d'inseguretat en el treball i en les instal·lacions portuàries, la pèrdua d'un 15% de llocs de treball, augment de les guàrdies fins a en un 21 % de jornades, dificultat per a la conciliació familiar (gaudi d'un cap de setmana cada dos mesos), sobrecàrrega en les jornades de treball, etc.

Les empreses volen aplicar un laude, després de no aconseguir-se un acord en la negociació del conveni col·lectiu i que està pendent d'un recurs de cassació presentat pels treballadors davant el Tribunal Suprem, considerem que mentre hi hagi recursos no ha d'aplicar-se el laude encara que hi hagi una sentència del TSJC donant-li validesa, però no fermesa.

CGT mostrem el nostre total suport i solidaritat amb els treballadors de les empreses de Remolc Portuari del Port de Barcelona, davant el conflicte generat per la part empresarial i l'enduriment gradual de la seva postura, a mesura que transcorria el temps, la qual cosa ha xocat contra la postura dels treballadors, que sempre ha estat la de millorar les condicions laborals actuals. Així mateix volem remarcar que aquestes empreses no han tingut ni tenen pèrdues econòmiques si no tot el contrari, sempre han tingut saldo positiu en el seu compte de resultats i en aquests moments suculents beneficis.

CGT - Remolcadors Barcelona


Segon dia de Vaga indefinida en els Remolcadors de Barcelona

- Les aturades afecten a 18 bucs diàriament.
- El seguiment de la Vaga durant el primer dia va aconseguir el 93%
- La falta de previsió de les empresa deixa fora de servei 2 remolcadors

En el primer dia de les aturades, l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB), sobre la qual exerceix un ferri control polític CDC, ha impedit l'accés dels mitjans de comunicació a l'interior del port. Entre els afectats estaven periodistes i càmeres de Tv3 i BTV, al costat d'altres mitjans que no han pogut exercir les seves funcions informatives.

El seguiment de la vaga a les franges horàries convocada ha estat del 93% i no s'han registrat incidents.

Recordem que el motiu de la Vaga és la pretensió de les UTE REBARSA – SAR d'aplicar unilateralment una jornada anual als seus tripulants de 3168 hores, comptant amb la connivència per a això de la APB.

Aquesta mesura és inacceptable per als treballadors, per la qual cosa representa quant a reculada de drets laborals, com en les conseqüències que això suposaria respecte a la seguretat marítim-portuària i fins i tot per a la ciutat de Barcelona i la seva població.

Avui per tant, dia 7, les empreses han implementat la nova jornada laboral abusiva i contínua la vaga amb un seguiment del 100 %, i amb el problema que dos remolcadors dels serveis mínims van quedar fora de servei davant la falta de previsió de l'empresa, la qual cosa va generar que no poguessin ser tripulats. En aquests moments s'ha restablit la normalitat en un buc i esperem que aviat ho sigui en el segon.

7 de novembre de 2015

CGT - Remolcadors Barcelona


Primer dia de vaga en els Remolcadors de Barcelona

L'Autoritat Portuària del Port de Barcelona (APB), que té un ferri control polític per part de CDC, ha impedit que els mitjans de comunicació podessin accedir a dins al Port, entre ells els càmeres i periodistes de TV3 i BTV.

Hi ha hagut un 93% de seguiment de la vaga indefinida per franges horàries i sense cap incident.

Tot plegat, ve donat per l´aplicació unilateral per part de les empreses UTE REBASA-SAR amb el vist-i-plau de l´autoritat portuària, que a partir del dia 7 de novembre aplica les 3.168 anuals de treball, el que per CGT és una barbaritat i que ens retorna a a un sistema de trebal proper a l´esclavatge laboral.

Els treballadors estem en vaga per defensar els llocs de treball, respectar la legislació vigent amb una jornada laboral digne, i que mentre les empreses obtenen grans beneficis a costa d´explotar amb jornades laborals interminables, mai han presentat pèrdues econòmiques i en canvi volen augment beneficis a costa de la salut dels treballadors i el risc que suposa aquest augment de la jornada, tant pels treballadors com per la seguretat de la ciutat de Barcelona i els vaixells del Port de Barcelona.

Recordar que en aquest darrer temporal, els remolcadors van tenir que rescatar un vaixell fora del port que estava en dificultats, en ple temporal.

CGT REMOLCADORS BARCELONA


La vaga indefinida dels remolcadors del Port de Barcelona afectarà uns 18 vaixells diaris

El conflicte entre treballadors i empreses de remolc del Port de Barcelona no s'ha arreglat i avui ha donat començament una vaga indefinida que deixarà sense aquest servei al enclavament en períodes de tres hores cada nou. El primer dels aturs ha tingut lloc aquest matí, de 4 a 7, i per avui hi ha previstos dos aturades més, el primer entre les 13 i les 16 hores i el segon, de 20 a 23 hores.

Els treballadors de Remolcadors de Barcelona (Rebarsa) i de SAR Remolcadors, empreses que ofereixen el servei de remolc portuari a la capital catalana, estimen que diàriament es veuran afectats per aquesta vaga una mitjana de 18 vaixells.

La vaga és indefinida i la solució al conflicte es presenta complicada, asseguren fonts sindicals, que subratllen que "és la primera vegada que hi ha una vaga dels treballadors del remolc al Port de Barcelona contra les seves empreses ".

La vaga dels treballadors arriba després de mesos de negociacions en els quals tant sindicats com patronal han intentat arribar a acords sobre el conveni col·lectiu i les condicions de treball de les tripulacions.

La vaga que avui s'inicia té com a fi "evitar l'aplicació d'un nou pla de treball "que les empreses" pretenen imposar als tripulants dels remolcadors "a partir de demà, expliquen els sindicats. L'aplicació d'aquest pla comportarà "la pèrdua de fins a un 15% de llocs de treball de les plantilles ", asseguren.

Propostes inacceptables

El conflicte s'ha enquistat després de sotmetre la qüestió a un procés d'arbitratge consensuat en veranod i 2014. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avalar el passat estiu el laude arbitral que donava la raó a les empreses, davant del que els sindicats van presentar recurs al Tribunal Suprem, que encara no s'ha pronunciat al respecte.

Els treballadors de SAR Remolcadores i de Rebarsa consideren que les empreses no poden aplicar les noves condicions de treball, avalades pel laude arbitral, fins que no hi hagi sentència en ferm del Tribunal Suprem.

Per evitar la vaga, les empreses van proposar no aplicar el nou pla de treball de 132 jornades anuals de 24 hores fins que no hi hagi sentència del Suprem però la part sindical no admet que en cas que l'alt tribunal falli en contra no puguin seguir lluitant. "No ens poden impedir que demà ens manifestem o que anem a un jutge a demanar que es compleixi la legalitat ", consideren els treballadors.

Mediació de l'APB

L'Autoritat Portuària de Barcelona (APB) ha intentat intervenir entre empreses i treballadors, sense haver tingut èxit fins al moment.

Així les coses, l'APB, en l'exercici de les seves competències, ha establert els serveis mínims que s'han de complir durant els períodes de vaga, garantint que en les franges horàries en què no es presti servei de remolc hagi dos remolcadors disponibles, amb la seva corresponent tripulació, per garantir l'entrada i sortida dels vaixells que tinguin escala autoritzada i un remolcador amb la seva tripulació per atendre les possibles situacions d'emergència.

Segons l'autoritat portuària barcelonina, aquests serveis mínims suposen el 28% del servei habitual.

Vaixells no afectats

La vaga del servei de remolc portuari a Barcelona afectarà pràcticament tots els vaixells de mercaderies que entrin o surtin del port ja que la majoria de ells, excepte els de mida petita, precisen d'aquest servei. Els vaixells que transporten mercaderies perilloses requereixen sempre de la presència de remolcadors quan entren o surten de port, igual que gairebé tots els portacontenidors i car carriers.

Els vaixells que no estaran afectats són els de passatge, tant ferris com creuers, que no solen utilitzar el remolc, excepte en situacions puntuals d'emergència o quan existeixin avaries que afectin la maniobrabilitat del vaixell.

FONT: DIARIO DEL PUERTO


La vaga indefinida dels remolcadors del port, sense incidències

Remolcadors del Port de Barcelona en lluita en vaga indefinida

Els remolcadors del port de Barcelona han començat aquest divendres una vaga indefinida per protestar contra les condicions que els volen imposar les dues empreses que gestionen aquesta activitat. Una vuitantena d'embarcacions han estat cridades a seguir la protesta, amb tres aturades de tres hores cada dia, i que segons els sindicats han secundat el 93% dels treballadors. No s'han registrat per ara incidències.

La vaga està convocada per dos dels tres sindicats de remolcadors, que han assegurat que la protesta està sent seguida de manera massiva, per un 93% dels empleats, tot i que en les franges de vaga del matí i el migdia no hi ha hagut afectació al trànsit marítim.

Les aturades són la resposta a la intenció de les companyies d’imposar-los un augment de les guàrdies, passant de 109 jornades de 24h a 132. Això es traduiria en un increment de 500 hores de treball anual, de les 2.600 actuals a més de 3.100.

Els sindicats alerten que això aniria en contra de la seguretat laboral, suposaria una sobrecàrrega de les jornades i implicaria la pèrdua d’un 15 % dels llocs de treball.

FONT: BTV NOTICIES


VAGA INDEFINIDA DE 9 HORES PER DIA A PARTIR DEL 6 DE NOVEMBRE EN LES DUES EMPRESES DE REMOLCADORS DEL PORT DE BARCELONA

Els treballadors dels remolcadors del port de Barcelona han decidit per unaminitat convocar una vaga indefinida de 9 hores diàries, contra el pla de treball que pretenen imposar les empreses REBARSA i SAR REMOLCADORS S.L. i que suposarà una afectació diària d'aproximadament uns 18 bucs de la marina mercant.

Demanem que no s'apliquin serveis mínims ja que ho consideraríem una vulneració del dret de vaga en ser la mateixa de franges horàries i també entenem que cal tenir un servei disponible per si es donessin situacions d'emergència, com a incendis en bucs, instal·lacions portuàries, vessaments contaminants, remolcs d'emergència o salvaments.

En l'actualitat un treballador de remolcadors a Barcelona treballa 109 jornades de 24 hores amb un total de 2.616 hores anuals, moltes mes que la mitjana de qualsevol sector, una de les pretensions empresarials és augmentar a 132 guàrdies de 24 hores el que dóna un total de 3.168 hores anuals, totalment inacceptable per als treballadors ja que dinamita qualsevol tipus de vida fora del treball.

La vaga està convocada per la decisió unilateral de les empreses d'imposar a partir del 7 de novembre del 2015 un nou pla de treball, i que pot suposar un augment inacceptable dels riscos i d'inseguretat en el treball i en les instal·lacions portuàries, la pèrdua d'un 15% de llocs de treball, augment de les guàrdies fins a en un 21 % de jornades, dificultat per a la conciliació familiar ( gaudi d'un cap de setmana cada dos mesos), sobrecàrrega en les jornades de treball, etc.

Les jornades i diferents horaris de les aturades són:

1er dia de vaga - 6 de novembre. De les 4 fins a les 7, de les 13 a les 16 hores i 20 a 23 hores.

2n dia de vaga - 7 de novembre. De les 4'30 fins a les 7'30, de les 12'30 a les 15'30 i de les 19´30 fins a les 22' 30.

3er dia de vaga - 8 de novembre. De la 1 a les 4, de les 8 a les 11, i de les 15 a les 18 hores.

4t dia de vaga - 9 de novembre. De les 4 a les 7 de les 13'30 a les 16'30 i de les 21 a les 24 hores.

5è dia de vaga - 10 de novembre. De les 00.00 hores fins a les 3, de les 8 a les 11 i de les 16 a les 19.

Aquesta seqüència horària d'intervals es repetirà des de l'inici en els següents 5 dies i així successivament per un període indefinit.

Les empreses volen aplicar un laude, després de no aconseguir-se un acord en la negociació del conveni col·lectiu i que aquest estigui pendent d'un recurs de cassació presentat pels treballadors davant el Tribunal Suprem, considerem que mentre hi hagi recursos no ha d'aplicar-se el laude encara que hi hagi una sentència del TSJC donant-li validesa, però no fermesa.

CGT mostrem el nostre total suport i solidaritat amb els treballadors de les empreses de Remolc Portuari del Port de Barcelona, davant el conflicte generat per la part empresarial i la seva ineficàcia per aconseguir un acord. Així mateix volem remarcar que aquestes empreses no han tingut ni tenen pèrdues econòmiques si no tot el contrari sempre han tingut saldo positiu en el seu compte de resultats i en aquests moments suculents beneficis.

CGT Remolcadors Barcelona


CGT convoca vaga indefinida als remolcadors del Port de Barcelona, a partir del 6 de novembre

Com ja sabeu, els treballadors de les empreses de remolc del port de Barcelona porten negociant amb les empreses més de dos anys per intentar arribar una acord davant del desig per part de les empreses d'augmentar de forma abusiva (un 21%) la jornada, ja de per si generosa en hores (actualment 2616 hores), per una altra abusiva de 3168 hores, sostinguda la seva pretensió en la peregrina idea d'augmentar els seus beneficis disminuint la nòmina dels treballadors.

Les empreses del remolc portuari de Barcelona (UTE Sar – Rebarsa), a pesar que no han deixat de tenir substanciosos beneficis ni en el pitjor de l'anomenada “Crisi”, estan obstinats a retallar drets dels seus tripulants, volent augmentar la càrrega de treball, acomiadar persones, i precaritzar l'ocupació, sense importar-los ni tan sols les conseqüències sobre la seguretat dels treballadors, ni sobre el servei essencial que presten els remolcadors als bucs, al port de Barcelona i a la societat civil. I tot això pel propòsit d'augmentar el repartiment de dividends, és a dir, guanyar més i més.

Els treballadors no estem disposats a permetre aquesta jornada perquè suposa la pèrdua de 12 llocs de treball d'un total de 63 de plantilla.

No acceptem tampoc l'increment del risc laboral que suposa dit increment sobre els treballadors en la nova situació.

No acceptem a seva vegada el sacrifici que aquesta jornada implica en la reconciliació de la vida familiar doncs suposa un cap de setmana lliure cada 3 mesos.

El assumpte espera resposta del Tribunal Suprem de Justícia de Madrid i encara no sent ferma la sentència, l'empresa pretén imposar-lo, de forma unilateral i immediata, el proper 7 de novembre.

Davant aquest abús, hem passat per tots els tribunals de la ciutat de Barcelona en un intent de deixar clar que en la situació econòmica actual de les empreses és de roïns i abusives les pretensions de les empreses, ja que en el seu compte de beneficis hi ha 1un augment considerable, any rere any i, que a l'ombra de la Reforma de la Llei del Treball del Sr. RAJOY, avui, ja ens trobem sota les rodes d'aquesta màquina devoradora de llocs de treball

Els motius es recullen al document de registre de la vaga indefinida:

- Document registre de motius de vaga indefinida de remolcadors de Barcelona a Departament de Treball

Després de l'assemblea de treballadors al moll el 15 d'octubre, s'aprova anar a la vaga.
Per tot plegat les tripulacions i el personal de les bases dels remolcadors es convoca vaga indefinida a les dues empreses de Remolcadors de Barcelona, a partir del 6 de novembre, amb 3 franges d'aturada de 3 hores cadascuna (9 hores de vaga diària).

SECCIÓ SINDICAL CGT REMOLCADORS BARCELONA (REBARSA-SAR)

Més informació:

- TWITTER CGT REMOLCADORS BARCELONA

Si las empresas no ponen sentido común, los trabajadores del Remolque Portuario
de Barcelona, irán a la Huelga:

http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/si-las-empresas-no-ponen-sentido-comn-los-trabajadores-del-remolque-portuario-de-barcelona-irn-a-la-huelga

Attached documents