CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Després de la reunió amb la Direcció de Nissan el Comitè d’Empresa segueix endavant amb les mobilitzacions contra l’ERO

Dimarts, 28 octubre, 2008

La Direcció de Nissan va convocar als representants del Comitè d'Empresa a una reunió a les 12:00 hores del dilluns 27 d'octubre. La Direcció de Nissan va pretendre obrir un procés de negociació de les condicions d'aplicació de l'expedient d'extinció de 1680 treballadors i treballadores exclusivament.

Per la seva part, el Comitè d'Empresa va traslladar a Nissan el seu rebuig ferm a la negociació d'un expedient d'acomiadaments. El Comitè d'Empresa va emplaçar a la Direcció a obrir un procés de negociació que modifiqui radicalment l'estratègia de Nissan de reduir la seva capacitat productiva i d'ocupació en els pròxims anys.


Des del Comitè hem defensat que s'ha d'acordar la presentació de nous models en el curt termini, es tutelin les inversions necessàries per a engegar les noves produccions i es mantingui el nivell d'activitat dels últims anys en les fàbriques de Nissan a Barcelona. Aquesta activitat productiva mantindrà els nivells d'ocupació en l'empresa i evitarà la sagnia de llocs de treball anunciada per la multinacional.

Aquesta posició ha de tenir un suport polític clar de les administracions públiques, el Govern de la Generalitat i el Govern central, al més alt nivell, defensant així el teixit industrial del sector d'automoció, reforçant un motor fonamental de les economies catalana i espanyola.

Les reivindicacions del Comitè d'Empresa i del conjunt de treballadores i treballadors de Nissan, seran acompanyades d'un procés de mobilització social i laboral. Els dies 28, 30 i 31 d'octubre, els treballadors/es de Nissan ens mobilitzarem en les fàbriques i les seves rodalies.

El dia 29 d'octubre, es realitzarà una manifestació on ens concentrarem a les 18:30 hores a Plaça Universitat i ens manifestarem per Ronda Sant Anotoni i C/ Sepúlveda fins a arribar a la Conselleria de Treball, exigint el rebuig a l'expedient d'acomiadaments de 1680 treballadors/es.

NO ALS 1680 ACOMIADAMENTS, SÍ A UN PLA INDUSTRIAL

Comitès d'Empresa de Nissan Zona Franca i Montcada