CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Després de mesos d’espera avui ha sortit la sentència de “La Manada”

Dijous, 26 abril, 2018

Novament la justícia institucional ens demostra que és garant màxima de la violència masclista i és que una «justícia» d'un sistema masclista també és, inevitablement, masclista.

Aquesta vegada ho fa tot considerant que una agressió sexual amb penetració per part de 5 homes a una dona no és una conducta intimidatòria i, per tant, no pot ser considerada una violació. Condemnar als agressors de "La Manada" per abús sexual, en comptes de per agressió sexual, és no reconèixer la violació. És dir-nos a les dones que si no ens resistim fins gairebé morir no ens estan agredint sexualment. De nou, s'està jutjant a la víctima per no haver-se resistit prou, després de sobreviure a una violació, de passar per un escarni públic, que la premsa examini amb detalls la vida de la dona violada i del seu entorn, i que es qüestioni els motius de la seva denúncia.

És una sentència que segueix qüestionant a la dona violada. Els 5 violadors han estat condemnats per abús sexual, mentre que se'ls ha absolt dels delictes d'agressió sexual, robatori amb violència i delictes contra la intimitat.

Veiem de nou, com la justícia patriarcal legitima la cultura de la violació, jutjant a l'agredida i no els agressors.Perquè segons aquesta justícia patriarcal som nosaltres, les dones, les que hem de procurar que no ens agredeixin, les que hem de morir, si cal, per evitar que ens violin, no fos cas que després no ho considerin violació. Perquè els homes no són responsables de les seves pròpies conductes mentre hi hagi un sistema com aquest en el que vivim que els empara a ells i ens responsabilitza i culpabilitza de tot a nosaltres.

No són una "manada". No estan responent a un instint animal sobre el que no podien fer res. No són incapaços d'entendre que estan violant-nos, exercint poder intencionat contra les dones. Són fills del sistema patriarcal en què vivim i aquest és el que hem de revertir.

Deixem de promoure la cultura de la violació i apostem per l'autodefensa feminista!

Estigueu alerta a les convocatòries de rebuig a aquesta sentència arreu del territori! Sortim als carrers! Apostem per l'autodefensa feminista!

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya
26 d'abril de 2018

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció