CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Després dels acords aconseguits, CGT desconvoca algunes de les vagues convocades a Renfe-Operadora

Diumenge, 26 juliol, 2009

ACORDS PER A DESCONVOCAR ALGUNES VAGUES

En la jornada del 23 de juliol, es van produir una sèrie de reunions per a intentar arribar a acords que permetessin desconvocar el rosari de vagues convocades a Renfe-Operadora.

La nota negativa de la jornada és que el nostre model de Relacions Laborals corre el risc de semblar-se cada dia més al d'IBERIA, dividit clarament en dos àmbits de negociació tremendament diferenciats. Solament podrem evitar aquesta amenaça si el conjunt de treballadors de Renfe- Operadora ens fem valer d'una vegada, deixant d'escoltar “els missatges calmants” dels sindicats majoritaris CCOO i UGT, que igual que a IBERIA, amb el pas dels anys, han dut a la gran majoria dels treballadors d'aquestes empreses a la “segona divisió”.

Referent al negociat durant el dia 23, va ser possible arribar a un acord per a quantificar les places d'ascens a Interventor en Ruta, que seran 95 en total, juntament amb sengles concursos de trasllats i ascens per als Supervisors de Serveis a bord (SSB). Amb aquest acord CGT desconvoca la vaga indefinida que tenia plantejada per al personal operatiu dels nivells 3 al 6, que hagués començat el pròxim 31 de juliol, amb aturades parcials tots els dilluns i divendres.

Una altra qüestió ben diferent és la de les funcions a majors que l'empresa volia imposar als Factors que han ascendit a aquesta categoria recentment, al complir dos anys en la categoria anterior. En la seva línia habitual, CCOO i UGT han arribat a un acord per a prorrogar aquesta situació, donant una moratòria a l'empresa fins al pròxim 31 d'octubre i un termini més (ja van dos anys i mig) a la negociació de Desenvolupament Professional, atès que l'empresa s'ha compromès a presentar un nou projecte al setembre, amb la taxació econòmica corresponent.

Des de CGT no compartim el signat per CC.OO. i UGT, doncs permet prorrogar una situació injusta i donar, de nou, avantatge en la negociació a l'empresa. Una vegada més, aquests sindicats ens passen el corró de la seva majoria, i haurien de donar explicacions als treballadors afectats dels motius d'aquesta nova pròrroga. Esperem que a l'octubre no ens ho tornin a passar.

D'altra banda, al comprometre's l'empresa a publicar una convocatòria d'ascens a la categoria de Factor Encarregat, així com que l'empresa incrementi el nivell d'ocupació (més ingressos del carrer) en el col·lectiu de Comercial, també hem desconvocat la vaga del 27 de juliol que es convertia en indefinida per a tots els dilluns i divendres per a les categories que treballen en les Estacions de rodalia (Interventors en Ruta Factors, Factors, Informadors, …).

Hem de dir que la problemàtica funcional dels CIC no està solucionada, doncs encara segueix havent treballadors que realitzen les seves funcions en aquests centres, als quals l'empresa haurà d'oferir una solució per a equiparar-los les funcions que es realitzen amb la categoria professional corresponent.

Finalment, CGT manté en solitari les vagues convocades per als pròxims dies 31 de juliol i 1 d'agost per a TOTS ELS TREBALLADORS/ES DE L'EMPRESA, a l'espera de veure les propostes de la Direcció que duguin a concloure una classificació professional per al conjunt dels treballadors de l'empresa, i que obrin vies de solució a la resta de problemes plantejats.

La Direcció de l'empresa disposa de diversos dies per a poder donar solució a la important conflictivitat que encara està plantejada, ja que en la reunió amb el CGE del passat dia 20 de juliol, les propostes que van fer ens van semblar clarament insuficients.

És lamentable que des del CGE no s'acordés continuar amb el procés mobilitzador que va donar lloc a la manifestació del passat 14 de maig, ja que el model d'empresa, el desenvolupament professional i el nivell d'ocupació estan en joc. A la CGT sempre hem tingut clar que la unitat sindical és prioritària per a afrontar les grans batalles, però quan la resta d'organitzacions sindicals fan abandó del que han de defensar, ens veiem obligats a planejar la batalla en solitari.

AMB LA PRESSIÓ VAN APAREIXENT SOLUCIONS, DÓNA SUPORT A LA CGT!!

Sindicat Federal Ferroviari de la CGT (SFF-CGT)

www.sff-cgt.org