CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Després d’un any i mig de conflicte: modificacions en les mobilitzacions d’estacions de viatgers per al mes de gener

Dissabte, 27 desembre, 2008

Des de CGT decidim convocar aturades tots els divendres de forma indefinida per al personal depenent de la Direcció executiva d'Estacions d'ADIF (part de l'antiga RENFE), en l'àmbit de tota la Xarxa per la conflictivitat en els serveis de venda de bitllets, informació i atenció al client. Aquest conflicte que s'iniciava el 26 d'octubre del 2007 ha tingut diversos ajornaments per part d'aquest sindicat donant marge a la negociació arribant a ratificar-se un acord (31 de juliol 08) de desenvolupament amb l'empresa per a tractar les reivindicacions dels treballadors amb data límit 30 de setembre.


Però una vegada més l'empresa va fer gala de la seva MALA FE anunciant cinc dies després d'aquest acord, la privatització d'aquests serveis en diverses estacions, 10 lots publicats en el BOE del 05 d'agost, més els ja anunciats a través de la seva pròpia web, mostrant els gestors d'aquesta Empresa Pública no tenir el més mínim interès en el manteniment d'un servei públic de qualitat ni en el tractament i solució dels problemes històrics que pateixen els seus treballadors. Molt al contrari mostra la seva voluntat d'anar desfent-se de la prestació d'aquests serveis, que amb la complicitat dels sindicats CCOO, i UGT acorden privatitzar 6 dels 10 lots licitats en el BOE i que suposa la pèrdua de 140 llocs de treball públic sent substituïts per treballadors en precari per a enriquiment de les empreses privades adjudicatàries a les quals ADIF pretén lliurar 2.975.079,31 euros de les arques públiques en el primer any, per la prestació d'aquest servei.

Per aquesta situació de privatitzacions realitzades per les quals s'estan externalitzant llocs i càrregues de treball i l'incompliment de l'acord per a negociar les reivindicacions dels treballadors, ens veiem obligats a continuar amb les mobilitzacions. Són ja més de 40 dies d'aturades realitzats, continuant l'empresa amb la seva actitud d'oïdes sordes acompanyada amb l'abandó-traïció dels sindicats “majoritaris” als treballadors i als seus propis afiliats.

Situació aquesta pel que continuaran i augmentaran les aturades (amb el previ avís), per a forçar la negociació i una prompta sortida al conflicte. Per tant, el calendari queda de la següent forma:

- Divendres dia 26 de Desembre, continuen les aturades de 12 a 15 i de 19 a 24h.

- Dia 1 i dia 6 de Gener de 2009, convocades aturades entre les 14h i les 00,30h (abasten 30 minuts dels dies 2 i 7 de Gener de 2009.) Se suspèn l'atur habitual el divendres dia 2 de Gener.

- Convocar una concentració de treballadors/es el pròxim dia 14 de Gener davant la seu de la Presidència d'ADIF a Madrid, entre les 12 i les 14 hores.

- Així mateix, CGT ha convocat aturades per a tot ADIF el pròxim dia 30, de quatre hores per torn ( de 10 a 14h, i de 18 a 22h), i dia 31 de (2 a 6 del matí), davant la pròrroga d'un conveni que no contempla ni des de lluny les reivindicacions dels diferents col·lectius en l'empresa.

Són els gestors d'ADIF, a través de la seva Direcció Corporativa i la seva Direcció executiva d'Estacions amb la seva negativa negociar i la seva intencionada mala gestió dels recursos humans i dels diners públics els únics responsables de la deterioració del servei ofert als usuaris i del enquistament d'aquest conflicte que es manté amb un altíssim seguiment en tota la Xarxa.

CGT lamenta haver hagut d'arribar a la necessitat de convocar les atuaders i demana comprensió i suport als usuaris del ferrocarril, ja que un dels objectius fonamentals d'aquestes mobilitzacions és mantenir i assolir un servei públic ferroviari de qualitat.

SFF-CGT

www.sff-cgt.org/