CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Desregulació horària en el Banc Santander

Dissabte, 26 setembre, 2009

Els sindicats CGT, ELA, Solidaridad, CIG i LAB, ens hem negat a canviar la lliurança dels dissabtes per una flexibilitat horària que suposa la desregulació total dels horaris per a més de 16.000 treballadors i treballadores de la xarxa d'oficines del Banc Santander.

La Flexibilitat Horària, que l'empresa ha pactat amb CCOO, UGT i FITC, no queda emmarcada dintre d'una franja horària límit, ni contempla mecanismes per a registrar i verificar de manera fefaent que no se sobrepassen les 1.700 hores de jornada màxima anual, pel que l'horari teòric, de 8:00 a 15:30, serà en la pràctica paper mullat.

La Direcció del Santander utilitzarà la flexibilitat horària, ara establerta, per a imposar la prolongació il·legal de la jornada de treball a tota la plantilla. En l'actualitat, i a causa de les constants pressions i amenaces, més del 50% del personal del Santander treballa 10 o 12 hores cada dia, una jornada laboral que comença a les 8 del matí i finalitza passades les 8 de la tarda. La flexibilitat d'horaris establerta en aquest acord serà utilitzada pel Santander per a ocultar milers d'hores extraordinàries, que no paga als treballadors, ni cotitza a la Seguretat Social.

A partir d'ara, aquest frau, que hem denunciat reiteradament davant la Inspecció de Treball, augmentarà i serà més difícil de perseguir. No hi ha dubte que les jornades laborals de 12 hores són incompatibles amb la conciliació de la vida laboral i familiar, pel que és un exercici de cinisme que l'empresa, al costat de CCOO, UGT i FIT, estiguin “venent” aquest acord afirmant que facilitarà aquesta conciliació.

Secció sindical CGT Banc Santander