CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Desregulació horària en el Banc Santander

Dissabte, 26 setembre, 2009
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Els sindicats CGT, ELA, Solidaridad, CIG i LAB, ens hem negat a canviar la lliurança dels dissabtes per una flexibilitat horària que suposa la desregulació total dels horaris per a més de 16.000 treballadors i treballadores de la xarxa d'oficines del Banc Santander.

La Flexibilitat Horària, que l'empresa ha pactat amb CCOO, UGT i FITC, no queda emmarcada dintre d'una franja horària límit, ni contempla mecanismes per a registrar i verificar de manera fefaent que no se sobrepassen les 1.700 hores de jornada màxima anual, pel que l'horari teòric, de 8:00 a 15:30, serà en la pràctica paper mullat.

La Direcció del Santander utilitzarà la flexibilitat horària, ara establerta, per a imposar la prolongació il·legal de la jornada de treball a tota la plantilla. En l'actualitat, i a causa de les constants pressions i amenaces, més del 50% del personal del Santander treballa 10 o 12 hores cada dia, una jornada laboral que comença a les 8 del matí i finalitza passades les 8 de la tarda. La flexibilitat d'horaris establerta en aquest acord serà utilitzada pel Santander per a ocultar milers d'hores extraordinàries, que no paga als treballadors, ni cotitza a la Seguretat Social.

A partir d'ara, aquest frau, que hem denunciat reiteradament davant la Inspecció de Treball, augmentarà i serà més difícil de perseguir. No hi ha dubte que les jornades laborals de 12 hores són incompatibles amb la conciliació de la vida laboral i familiar, pel que és un exercici de cinisme que l'empresa, al costat de CCOO, UGT i FIT, estiguin “venent” aquest acord afirmant que facilitarà aquesta conciliació.

Secció sindical CGT Banc Santander

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print