CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Diàleg UAB, la plataforma de PDI i PAS per al diàleg presenta el seu nou manifest “Ara més que mai, diàleg”.

Dijous, 11 desembre, 2008

La passada setmana es va constituir la Plataforma Diàleg UAB, avalada per més de 200 signatures de professors/es, investigadors/es i PAS de diferents Departaments i Facultats de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els i les integrants de la plataforma segueixen defensant fermament els mecanismes del diàleg i la mediació per a la resolució dels conflictes que afecten les universitats públiques.


Igualment observen amb greu preocupació com el manteniment de propostes de sancions en els 28 expedients contra membres del moviment estudiantil suposen un seriós escull en la concreció d’un acord general que faciliti el correcte desenvolupament tant de les activitats acadèmiques de la UAB com del debat públic i participatiu que ara més que mai necessita la nostra universitat.

En aquest context, la plataforma presentarà una proposta de solucions a les situacions que han generat l’actual conflicte (càrrega policial del 4 de març, fets dels dies 19 d’abril, 28 i 29 de maig, etc.) fonamentades en els principis educatius, formatius i crítics que la universitat ha de continuar representant. Per aquesta raó, no es pot confiar en el càstig com una via per a retornar a la normalitat acadèmica. Si hi ha hagut actuacions inapropiades dins d’aquest procés de conflicte, cal saber reconduir-les cap el marc de processos de mediació, entenent a més que la implementació d’aquests mecanismes es presenta ja per si sol com un actiu formatiu.

Aquesta proposta, que compta amb un ampli recolzament del personal docent i investigador i d’administració i serveis de la UAB ha estat presentada avui dijous 11 de desembre en roda de premsa a les 13:45 a la porta del Rectorat de la UAB, amb la presència d’una representació dels i les sotasignades del manifest.

Per a més informació: blogs.uab.cat/dialeg/