CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Diferents col·lectius tarragonins impulsen la Plataforma Cívica per aturar els abusos de la Guàrdia Urbana

Dissabte, 31 gener, 2009

El 29 de gener es va presentar al Col·legi de Periodistes de Tarragona, la Plataforma Cívica per aturar els abusos de membres de la Guàrdia Urbana de Tarragona. Es tracta d'una iniciativa de diferents moviments socials de la ciutat per acabar amb els abusos d'autoritat i forçar que les institucions mantinguin la seva imparcialitat, quan redactin comunicats sobre conflictes entre la ciutadania i les forces policials. Aquesta idea sorgí després dels esdeveniments produïts el passat 7 de gener durant una protesta pacífica de l'organització feminista revolucionària Cau de Llunes, que acabà amb l'agressió i detenció de tres activistes dels moviments socials de la ciutat.


La Plataforma, va presentar una campanya per exigir una investigació imparcial per tal d'aclarir els fets succeïts el 7 de gener i recollirà les queixes de la ciutadania víctimes d'aquests abusos per presentar-les a la recent creada Sindicatura de Greuges.

La Plataforma ha estat impulsada per IAC, CO.BAS, el Casal Popular Sageta de Foc, Cau de Llunes (AFRT), Endavant (OSAN), l'Ateneu Alomà, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, el SEPC, l'Assemblea de Joves Tarragona-Guspira, la CGT i la CUP de Tarragona. L'acte de presentació va anar a càrrec de cinc representants d'aquests col·lectius, les quals van iniciar l'acte amb una explicació dels fets succeïts el passat 7 de gener. Van recordar, que després de diferents conflictes entre membres dels moviments socials de la ciutat i agents de la Guàrdia Urbana, i d'aquests fets, "les tarragonines tenim el deure d'exigir responsabilitats davants de fets com aquests, perquè no es tornin a produir".

De fet, van destacar que el nom de la Plataforma no ha estat escollida a l'atzar, ja que, la seva tasca "no va adreçada contra la Guàrdia Urbana", sinó que "volem denunciar públicament i aturar els abusos de poder que cometen alguns membres del cos en el normal desenvolupament de la seves funcions".

Per aquest motiu, la Plataforma impulsarà en breu una campanya perquè la ciutadania pugui presentar queixes i es mobilitzi per pressionar a les institucions locals. Un membre de la plataforma també va destacar que aquesta campanya té un "caràcter dialogant i de crítica constructiva [...] estem disposats a parlar amb tot organisme oficial sobre el model policial actual; de les seves mancances i de les possibles millores i alternatives".

Noticia extreta de Pobleviu

Informació sobre els fets del passat 7 de gener publicada a Pobleviu:
www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=1197

Bloc del Col·lectiu Cau de Llunes (Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona): caudellunestgn.blogspot.com/


Dotze entitats de Tarragona creen una plataforma per aturar 'els abusos' de la Guàrdia Urbana

La Plataforma Cívica repartirà díptics i cartells per donar a conèixer la iniciativa.

Esther Valcárcel / ACN. 29 de gener de 2009

Un conjunt d'entitats sindicals, socials i polítiques de Tarragona han presentat aquest dijous al matí la Plataforma Cívica, a través de la qual, pretenen denunciar les actuacions de la Guàrdia Urbana. Els membres asseguren que alguns agents cometen 'abusos' a l'hora de realitzar les seves funcions. Les entitats posaran en marxa una campanya informativa per donar a conèixer la possibilitat de denunciar, a través de la plataforma, els casos en què la Guàrdia Urbana s'hagi "extralimitat".

Les entitats han explicat que la campanya no va en contra d'aquest cos policial, sinó que l'objectiu és denunciar i aturar els 'abusos de poder' d'alguns dels seus membres.

Els membres de la Plataforma Cívica han explicat que la iniciativa ha nascut després que el passat 7 de gener, la Guàrdia Urbana "apallissés i insultés" tres joves que participaven en una concentració davant d'una botiga de roba de la Rambla Nova per denunciar la pressió estètica que pateixen les dones i protestar contra el consumisme. Els participants en la protesta han assegurat que van ser els membres de la Guàrdia Urbana els que van transformar aquell acte 'pacífic' en una acció de "repressió policial inadmissible".

En les properes setmanes, la plataforma engegarà una campanya per recollir les queixes de la ciutadania i enviar-les al Síndic de Greuges. En aquest sentit, els aparells legals de la Confederació General de Treball (CGT), el Sindicat de Comissions de Base (CO.BAS) i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC-USTEC-CATAC), que formen part de la plataforma, es posaran a la disposició de la ciutadania per analitzar cada un dels casos rebuts.

www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=4868