CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Digiprocés (Castellar del Vallès) explota i precaritza

Dimecres, 28 maig, 2014

Companyes i companys,

Una afiliada i militant de CGT Rubí, ha estat acomiadada per l'empresa Digiprocès, després d'estar contractada 19 mesos a través d'ETT i durant un any directament per l'empresa, (amb un contracte per a "emprenedors "amb un any de prova) acollint-se a la Reforma Laboral i al·legant que no ha superat el mateix. Digiprocès empresa dedicada a la producció de circuits electrònics i que està dins del conveni del metall, amb una plantilla fixa inferior a 50 treballadors, en els últims 5 anys s'ha dedicat a contractar treballadores a través d'ETT i en aquest últim any a través de l'empresa de serveis Duna Technics , explotant i precaritzant encara més als i les treballadores.

Des de CGT Rubí denunciem que a Digiprocès:

1. - Es vulneren mesures de seguretat en riscos laborals:

No ofereixen les eines de seguretat necessàries per al treballador / a pugui desenvolupar el treball. Bé sigui en forns: la majoria de companys / es manipulen els forns no se'ls instrueix en formació per a la manipulació dels mateixos. Bé sigui en la manipulació de productes químics. Fins i tot alguna companya / o ha hagut de comprar per la seva pròpia iniciativa màscares ja que la ETT no proporcionava les mateixes, ni tampoc l'empresa.

2. - S'usen mesures extorsió psicològica :

S'exigeix ​​al treballador una qualitat de treball per sobre dels mitjans, no posant a la seva mà les eines adequades per realitzar-lo. Parlem de treballs electrònics rigorosos, on la qualitat en el resultat ha de ser molt específica. Això requereix d'un esforç d'atenció el doble d'acusada. Un esforç d'atenció que mai s'ha valorat per l'empresa. És més si hi ha hagut algun error per part d'algun treballador / a se'ls ha sancionat d'ocupació i sou durant x dies. Quan el conveni del metall no recull com falta greu una errada en la producció d'aquest tipus.

3. - Es trafica amb mà d'obra :

Es contracta personal extern perquè treballi per a l'empresa; això significa aplicar un conveni diferent a la resta de plantilla: un conveni específic que regula menys salari per la jornada laboral; es distribueix el treball en bosses d'hores sense complir el terme de descans regulat de 24 hores entre canvis d'horaris de jornada laboral, etc.

Es contracta personal d'ETT perquè treballi per l'empresa de serveis , aquesta al seu torn és contractada per l'empresa. És a dir trafiquen amb treballadors / es de mà d'obra perquè d'un salari de 900 € treguin benefici 3 empreses. ¡ EXPLOTACIÓ LABORAL !

4 . - Es precaritza al treballador / a :

Es fan contractes "indefinits" amb un any de prova. Abans d'arribar a l'any surten al carrer al·legant no haver superat el mateix.

5. - Abús en les jornades laborals:

L'empresa està en ERO, ofereix un calendari laboral per a aquest 2014 on tots els divendres de mes es treballa 6h, restant-les de les hores de vacances. Per motius de producció demanda, treballar les 8 hores gairebé cada setmana sense pagar com a hores festives vacances.

Una empresa que podria tenir més de 50 treballadors / es en plantilla fixa i que no ho fa per aprofitar-se, abusar i amenaçar que d'aquesta manera no es pot formar un comitè. Fomentant la por. Una por que dins dels i les treballadores ha causat una mossada fins al punt de sentir que es té la boca cosida, la llengua lligada. Una empresa els delegats sindicals només fan la funció d'informadors de l'empresa, on no es defensen als treballadors/es, vinguin d'on vinguin.

Sabem l'estratègia del capitalisme i en què ens queda molta feina fer, és la de dividir els treballadors/es. Però, la realitat és que no importa qui et contracti quan la pràctica d'una empresa és la de treure beneficis amb l'eina de l'explotació.

ABÚS i XANTATGE EMOCIONAL. I no val dir que aquest tracte no és el que es dóna als fixos i que miren cap a un altre costat quan una altra empresa externa tracta així a qualsevol altre company/a. Perquè companys/es som tots i el pateixen tots i totes per igual, fixos, precaris. I el que mira cap a un altre costat i calla, atorga i legitima aquestes accions com explotadors, davant nosaltres que som els exploteu totes.

Ja n'hi ha prou de silenci ! Prou de precarietat !

Denunciem tots els drets vulnerats de qualsevol treballador/a i animem als companys que han estat en aquesta empresa i han patit abusos en parlin, ho diguin i no callin.

QUE EL SEU BENEFICI NO SIGUI LA NOSTRA ESCLAVITUD

Salut i lluita !

Acció sindical CGT Rubí

Més informació:

- TWITTER CGT RUBÍ

- WEB CGT RUBÍ

Attached documents