CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Dijous 17 Maig-Concentració per la Llibertat de Mumia Abu Jamal

Dissabte, 5 maig, 2007

Concentració per la Llibertat de Mumia Abu Jamal i contra la pena de mort.

Dijous 17 Maig, 19 h Plaça Sant jaume -Barcelona

El proper 17 de Maig es celebrarà el judici en el que es decidirà sobre la seva inocencia o la seva culpabilitat. El procediment judicial està viciat desde el començament pel racisme i les coaccions policials. Aquesta és la última possibilitat legal per demostrar la seva inocencia. Ara, com abans, cal alçar la veu per exigir la seva llibertat.

Per que el cas del MUMIA suposa una abans i un després en la repressió dels estats, i per que la movilització popular és fonamental per a decantar la balança en el seu favor

LLIBERTAT PEL MUMIA ABU-JAMAL!NO A LA PENA DE MORT!

EL LLOC: La ciutat de Philadelphia (Estat de Pennsylvania), als Estats Units d'Amèrica.

EL MOMENT: Mes de desembre de l'any 1981.

MUMIA ABU-JAMAL, periodista afroamericà, treballa de taxista nocturn per a arrodonir el sou amb el qual es manté ell i la seva familia. Com a periodista independent denuncia la brutalitat policial i tota mena d'injusticies socials. En el passat el Mumia va participar en l'aparell de propaganda de la secció del Black Panther Party de Philadelphia. En una ciutat institucional i autoritariament racista aquest periodista esdevé ràpidament algú molest a qui cal treure d'enmig.

DANIEL FAULCKNER, policia anticorrupció, blanc, en una missió interna investiga secretament a la mafia policial d'aquesta ciutat. En una ciutat institucional i autoritariament corrupta aquest policia esdevé ràpidament algú molest a qui cal treure d'enmig.

"MATAR 2 OCELLS D'UN TRET"

El 9 de desembre de l'any 1981, a les 4 de la matinada els cossos del policia DANIEL FAULCKNER i del periodista MUMIA ABU-JAMAL varen ser trobats aprop de la cantonada dels carrers 13th i Locust. Tirotejats. El del policia sense vida, el del Mumia malferit però encara amb vida.

LA INJUSTICIA

Des d'aquell dia el MUMIA va ser acusat, processat i condemnat a la pena de mort per l'assassinat del policia. El judici es va celebrar sense cap garantia d'imparcialitat ni respecte cap als seus drets, comptant desde el començament amb el racisme com a un element en contra. Manipulant les escasses possibilitats que una persona de pell negra te d'obtenir justícia en ser jutjada als EUA, un jutge obertament racista i les coaccions policials als testimonis varen fer la resta.
Des d'aleshores el MUMIA no ha sortit ni un dia del corredor de la mort de la presó d'SCI-GREENE.

SITUACIÓ ACTUAL

El proper 17 de Maig el MUMIA s'enfronta al judici en que es decidirà sobre la seva innocencia o la seva culpabilitat. En aquesta vista es tindran en compte, entre altres qüestions, si el Judici al que va ésser sotmès l'any 1982 va ser un judici amb totes les garanties que ofereix la llei dels Estats Units. No obstant, les nombroses irregularitats que s'han produït desde el primer dia impediran que es tinguin en compte dues de les proves més flagrants per demostrar el clar muntatge de que està essent objecte el MUMIA:

1) La declaració, l'any 1999, d'ARNOLD BEVERLY qui va confesar haver assassinat al policia DANIEL FAULCKNER, pagat per policies corruptes.

2) La declaració de TERRI MAUREER-CARTER, la qual treballant com a mecanògrafa dels jutjats durant el judici contra el MUMIA va escoltar al jutje dir "Sí, els ajudaré a fregir al negre", referint-se al MUMIA.

Aquest judici és, a la pràctica, l'última oportunitat legal del Mumia per a defensar la seva innocència. Per això lluitem per la seva llibertat i contra la greu injusticia que està patint desde els últims 25 anys. Durant tots aquests anys la movilització popular ha esdevingut un factor fonamental per a evitar la seva execució. Ara més que mai cal aixecar la veu per exigir la seva immediata llibertat.

-GRUP D'AMICS I AMIGUES D'EN MUMIA ABU-JAMAL A BARCELONA