CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Dijous 6, 18 hores: Concentració davant els locals de CGT de Vía Laietana 18, Barcelona

Dijous, 6 maig, 2010

local CGT Barcelona

A TOTA LA CIUTADANIA

EL MINISTERI DE TREBALL COMPRA A CCOO AMB METRES QUADRATS

Des de fa temps, el patrimoni sindical acumulat és una part més de la nòmina de prebendes amb les quals els diferents governs estan pagant a les cúpules de CCOO, per mantenir a les treballadores i els treballadors resignats davant la precarietat, l’atur i la pobresa.

Els ERO’s i els acomiadaments que negocien i signen estan proporcionalment relacionats amb els metres quadrats que els concedeixen del patrimoni sindical acumulat.

La darrera malifeta l'han comès a l’edifici de Via Laietana 16-18, i en contra de la CGT, ja que un procés plagat d’irregularitats i sense respectar cap termini legal, els han cedit la vuitena planta de l’esmentat edifici deixant a la CGT en completa indefensió davant una cessió a la que també tenim dret.

El “pelotazo” immobiliari que volia fer el ministeri de treball amb l’edifici de Via Laietana, es va ensorrar amb la crisi del totxo i ara no poden construïr als seus “amics” de CCOO el nou edifici que, per no convocar vagues generals, el ministeri els hi havia promès. Per això, el ministeri els contenta amb més metres quadrats a la Via Laietana, segurament perquè a CCOO els hi falta espai per continuar la seva activitat d’empresaris d’agències de viatges, agències d’assegurances, immobiliàries, etc., traient-li a la CGT que ho necessitem per fer assemblees, ajudar a organitzar les treballadores i els treballadors més precaris, compartir-ho amb tot tipus de col·lectius alternatius, etc.

En definitiva, PERQUÈ MOLESTEM.

Però, AQUÍ ESTEM I ESTAREM, a la novena planta de Via Laietana 18, on hi ha un espai de resistència i llibertat

que NINGÚ PODRÀ PRENDRE A LA CIUTAT DE BARCELONA.

EL PATRIMONI SINDICAL ACUMULAT PER LLUITAR I NO PER FER NEGOCIS.

http://www.cgtbarcelona.org


Aquest dijous 6 de maig a les 18:00 us convoquem a tots a una nova concentració en defensa del nostre patrimoni i en protesta per l'actitud de CCOO i el ministeri en aquest tema.

Sabem que el termini és curt, però és important mantenir la tensió i fer veure al Ministeri que amb la CGT no es juga i no ens anem a deixar trepitjar, i així tornar a Madrid dilluns que ve en situació de força.

No podem faltar-hi ningú, no podem permetre que el ministeri i CCOO es burlin de la Confederació i ens desposseeixin de l'escàs patrimoni sindical acumulat que ens han reconegut.

El dijous 6 de maig a partir de les 18:00 h. tots i totes a Via Laietana

SP de la FL de Barcelona


Comunicat d'Endavant (OSAN) en suport a la CGT davant l'amenaça d'expulsió de la seva seu

Davant la notícia que ens ha arribat de pressions soterrades per expulsar la CGT dels seus locals de l’edifici dels sindicats de la Via Laietana de Barcelona, per part tant de la cúpula de CCOO de Barcelona que s’ha autoassignat parts de l’edifici que no li corresponen, com per part del Ministeri espanyol de “treball” que no només no ho impedeix sinó que ho ampara amb la seva legalitat, des d’Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional) manifestem:

* 1. El nostre total suport i solidaritat amb els i les companyes de CGT, ja que és absolutament injust que ara els hi vulguin deixar sense local –un edifici que recordem-ho va pertànyer a la CNT–. Només es pot entendre en la dinàmica capitalista estatal ha de pagar els serveis als seus servidors col·laboradors, les cúpules de CCOO i UGT.

* 2. Denunciem altre cop la col·laboració entre la patronal, el govern i les cúpules sindicals de CCOO i UGT que no dubten en retallar drets laborals i socials al poble treballador català. Aquesta estreta col·laboració es materialitza també en casos com aquest on la UGT, han estat “premiats” amb un edifici per ells sols (construit per l’ajuntament de Barcelona!!), i en el cas de CCOO, mentre no puguin tenir l’edifici nou que havien anunciat al districte del 22@, sembla que rebran la cessió de tot l’edifici de la Via Laietana.

* 3. Condemnem les accions anti-obreres i anti-populars de les cúpules dirigents de CCOO i UGT, que no només signen tota mena de pactes amb la patronal i el govern en contra nostra, sinó que també ataquen a tots aquells que plantegen la lluita de la classe treballadora com a eina d’avanç en dret socials o, almenys, de no retrocés.

* 4. Que els edificis de la Via Laietana, pertanyen a tot el poble treballador de Barcelona, i que és tot el poble treballador qui hauria de poder-se’n beneficiar, és a dir, que qualsevol persona treballadora de Barcelona, hauria de poder gaudir de l’ús lliure d’aquestes instal·lacions, en forma de serveis d’assistència i assessorament gratuïts, serveis gratuïts de lleure, etc.

* 5. Animem a tota l’esquerra independentista i tota l’esquerra anticapitalista a solidaritzar-se amb els companys i companyes de la CGT. Cal sumar-s’hi i protestar per aquesta nova mostra d’autoritarisme i comportament antidemocràtic i antiobrer, per part de la direcció de CCOO i el govern.

Així doncs, cridem a mostrar tot el suport possible a les companyes i companys de CGT.

Davant les ofensives capitalista, solidaritat i consciència de classe! Davant la crisi, dignitat i lluita!

Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional)

Països Catalans, 4 de maig del 2010.

www.endavant.org/index.php?option=com_content&task=view&id=801&Itemid=1

Comunicat de la COS en suport a la CGT de Barcelona davant el desallotjament de la seva seu

Davant la notícia que ens ha arribat de pressions soterrades per expulsar la CGT dels seus locals de l’edifici dels sindicats de la Via Laietana de Barcelona, per part tant de la cúpula de CCOO de Barcelona, com per part del Ministeri espanyol de “treball”, des de la COS manifestem públicament:

1. El nostre suport i solidaritat amb els i les companyes de CGT, ja que és absolutament injust que ara els hi vulguen deixar sense local (tot i que també és comprensible, ja que el capitalisme també ha de pagar els serveis prestats als seus fidels servidors, en aquest cas les cúpules de CCOO i UGT;

2. En el cas de la UGT, han estat “premiats” amb un edifici per ells sols (construit per l’ajuntament de Barcelona!!), i en el cas de CCOO, mentre no puguin tenir l’edifici nou que havien anunciat al districte del 22@, sembla que rebran la cessió de tot l’edifici de la Via Laietana.

3. Condemnar les accions anti-obreres de les cúpules dirigents de CCOO i UGT, que no només signen tota mena de pactes amb la patronal i el govern en contra nostra, sinó que també ataquen a tots aquells que els puguen representar cap perill...

4. Que els edificis de la Via Laietana, pertanyen a tot el poble treballador de Barcelona, i que tot el poble treballador hauria de poder-se’n beneficiar, és a dir, que no sols totes les organitzacions sindicals de classe haurien de poder tenir accés a les instal·lacions i infrastructures d’eixe edifici, sinó que qualsevol persona treballadora de Barcelona, hauria de poder gaudir de l’ús lliure d’eixes instal·lacions, en forma de serveis d’assistència i assessorament gratuïts, serveis gratuïts de lleure, etc.

Amb tot, cal sumar-s’hi i protestar per aquesta nova mostra d’autoritarisme i comportament antidemocràtic i antiobrer, per part de la direcció de CCOO i el govern.

Així doncs, cridem a mostrar tot el suport possible a les companyes i companys de CGT de Barcelona.

Endavant amb la solidaritat de classe!!

Si ens toquen a un, ens toquen a totes!!

Coordinadora Obrera Sindical – COS

Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans