CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Dilluns 22 febrer: Convocatòria de roda de premsa presentació Vaga General 8M

Dissabte, 20 febrer, 2021

Dia i hora: dilluns 22 de febrer, 11:30
Lloc: Direcció General Relacions Laborals, Carrer de Sepúlveda, 148.

 

Des de la CGT de Catalunya convoquem als mitjans de comunicació a una roda de premsa davant la Direcció General Relacions Laborals, Carrer de Sepúlveda, 148, per aquest dilluns 22 de febrer a les 11:30 on presentarem el preavís de VAGA GENERAL de 24 hores a Catalunya pel proper 8 de març, Dia de la dona treballadora.

Aquesta roda de premsa comptarà amb altres sindicats també convocants.

La CGT de Catalunya, el tercer sindicat de Catalunya en afiliació, va decidir en la plenària del seu Comitè Confederal del passat 9 de febrer convocar vaga general de 24 hores el dia 8 de març a tota Catalunya.

La convocatòria de vaga general de la CGT respon a la petició que el moviment feminista català havia fet en aquest sentit.

Com altres anys, es tracta d'una vaga general feminista que situa en un primer pla les reivindicacions en contra l'explotació patriarcal que milions de dones pateixen pel simple fet de ser dones. És també una vaga general perquè el patriarcat actualment existeix en un sistema capitalista, al que nodreix i alimenta. La convocatòria cridarà a la vaga al conjunt de les treballadores i treballadors de Catalunya. No obstant, durant la seva preparació i el mateix dia de la  el protagonisme radicarà en les dones, com a forma de lluita contra la invisibilització quotidiana.

La vaga arribarà en un context complicat pels sectors més feminitzats que a la vegada són també els més essencials, educació, sanitat, comerç i cures. Són sectors amb una precarietat en augment i on el covid19 ha estat especialment impactant, deixant palesa la situació d'indefensió de milers de dones.