CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Dimecres 11 de març, la campanya ‘Papers sense contracte’ tornarà a presentar peticions d’informe d’arrelament sense contracte. Aquesta vegada en 11 poblacions de Catalunya

Dimarts, 10 març, 2015

El proper dimecres 11 de març, la campanya ‘Papers sense contracte’ tornarà a presentar peticions d'informe d'arrelament sense contracte. Aquesta vegada en 11 poblacions de Catalunya.

Després de la primera presentació que va reunir prop de mil persones en 7 localitats de Barcelona; i després de l'última reunió amb la Generalitat de Catalunya del 25 de febrer; este 11 de març immigrants de deu localitats de Catalunya tornaran a lliurar als ajuntaments corresponents sol·licituds d'arrelament sense contracte de treball. Amb això es vol tornar a posar de relleu que el requisit del contracte que exigeix l'actual legislació és en la pràctica del tot in assumible per a la gran majoria de la població estrangera que viu al país.

La reunió amb la Generalitat va obrir la porta a la concessió d'informes d'esforç d'integració sense necessitat de contracte. La Generalitat va afirmar que aquest procés es generalitzaria a tot Catalunya. A l'espera d'aquesta generalització i per pressionar per ella; aquest dia 11 es presentarà documentació en poblacions que sense haver aprovat cap moció específica, estiguin disposats a utilitzar aquesta via per a la concessió d'informes favorables a les persones immigrades especialment vulnerables.

Les poblacions i les cites on convoquem a les persones migrades i a la premsa per fer ressò de l’acció són les següents (també apuntem telèfons de contacte):

- Martorell: Casa de Cultura de la Vila (Francesc Santacana, 13); 651780980
- Terrassa: Ajuntament - Ciutadania (Carretera de Montcada, 596); 677042133
- Mataró: Oficina d’Atenció Ciutadana (Av Puig i Cadafalch, 101); 634720467
- Cornellà de Llobregat: Ajuntament (Plaça de l’Església, 1); 656184663
- Santa Coloma de Gramenet: Ajuntament (Plaça de la Vila)
- Lleida: Ajuntament (Carrer Salmeron 1); 632330585
- Barcelona: Plaça Sant Miquel; 674649855
- Sabadell: Centro Cívico Can Oriach, carrer d’Arousa; 602369302
- Pineda de Mar
- Olesa de Montserrat
- Argentona

Simultàniament la campanya ha sol·licitat una reunió amb la Subdelegació del Govern per negociar la flexibilització dels requisits per a la regularització i d'aquesta manera possibilitar que les persones immigrades puguin accedir al permís de residència o renovar sense necessitat d'un contracte de treball.

La Campanya ve denunciant des de fa prop de dos anys la greu dificultat que representa per a les persones ‘sense papers’ aconseguir un contracte de treball d'un any amb un salari igual o superior al Salari Mínim Interprofessional en còmput anual, en un país amb diversos milions de desocupats, i amb una creixent economia submergida. La situació d’irregularitat administrativa aboca a moltes persones a una greu exclusió social fent-los més vulnerables a l'explotació laboral a l'economia submergida, a la dependència de les màfies que venen contractes inservibles, a la impossibilitat d'obtenir un habitatge, a la falta d'accés a la sanitat i a les dificultats per a una educació de qualitat. En definitiva, els priva d'una vida digna a la qual sens dubte té dret tota persona.

Campanya ‘Papers sense Contracte’

BARCELONA, 10 de Març de 2015

Més informació: papersidretspertothom@gmail.com