CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Dimecres 18-M, vaga a la UAB

Dimarts, 17 maig, 2016

Dimecres 18-M, vaga a la UAB

La vaga respon a la reducció de llocs de treball, la manca de drets salarials i la privatització de la universitat. Són cridats a la vaga tots i totes les treballadores que desenvolupen tasques docents i de recerca, tant del PDI com el PAS, amb i sense contracte.

Demà dimecres 18 de maig la Secció Sindical de CGT a la UAB convoca a tot el personal de la universitat i dels seus centres vinculats a una vaga de 24 hores contra les darreres mesures aprovades per l’Equip de Govern de la UAB. Aquestes mesures condicionen el futur de la universitat posant en perill la continuïtat laboral d’una elevada xifra de professors i professores. La convocatòria de vaga es va interposar oficialment fa dues setmanes, davant la negativa del Vicerector de Personal a ni tan sols negociar sobre les següents mesures:

  • Els canvis en la contractació de professors/es associades, que amenacen greument la continuïtat d’una part important dels contractes actuals.
  • La introducció de formes encobertes de subcontractació en el PDI laboral mitjançant els canvis que l’Equip de Govern pretén introduir a través de la figura del professorat vinculat o col·laborador, que no s’ajusten a llei.
  • La reducció del pressupost per a contractar PDI laboral en la majoria dels departaments de la UAB.
  • La no renovació de lectors i lectores que acaben el seu contracte aquest curs i que disposen de l’acreditació de TU de l’ANECA i, en paral·lel, la no renovació d’alguns dels TU interins el proper curs.

Pocs dies desprès de formalitzar la convocatòria de vaga, l’Àrea de Personal de la Universitat Autònoma de Barcelona va posposar l’aplicació de les dues primeres mesures però la vaga segueix ja que les dues darreres segueixen en peu i suposaran la no renovació (de facte, l’acomiadament sense cap indemnització) de entre 60 i 150 professores.
A més, l’Equip de Govern es nega a corregir la precarietat laboral existent a la universitat i reiteradament denunciada des de CGT - UAB i altres espais. Igualment, continua endavant amb la privatització d’activitats docents i de recerca a través de fundacions i entitats vinculades a la denominada “Esfera UAB”. Aquestes i altres mesures estan desmantellant la universitat pública, impedeixen la igualtat d’oportunitats en l’accés als seus estudis i degraden les condicions de les dones i homes que hi treballem.

Estem a l'espera del posicionament públic i explícit sobre aquests temes per part de les candidatures a Rector o Rectora, en les eleccions al Govern de la UAB, que tindran lloc el proper Dijous 19 de Maig. Encara desconeixem quina es la posició sobre aquests temes del candidat Dr. Antoni Méndez Vilaseca i de la candidata Dra. Marga Arboix Arzo, i, per tant, des de CGT no podem atorgar la confiança a cap de les dues candidatures.

Per aturar aquestes mesures i amb la voluntat d’engegar un procés de negociació, que reverteixi la creixent degradació de les condicions de treball que el personal de la UAB ha patit els últims anys, cridem a la vaga a tots els treballadors i treballadores de la UAB i a la solidaritat activa de la societat.

Podeu seguir la vaga a:
https://cgtuab.wordpress.com
@cgt_uab
#vaga18M
#vagaPDIUAB

Secció Sindical de CGT a la UAB

Vaga18M

octavetesVaga

vagaContinua

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció