CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Dimecres 3 de novembre, Girona: Concentracions de suport a les treballadores de ISS i CLECE acomiadades

Dimarts, 2 novembre, 2010

ISS i CLECE, empreses a les que els centres hospitalaris ICO i Josep Trueta de Girona tenen subcontractat el servei de neteges, practiquen l'assetjament i la repressió contra les treballadores que reclamen els seus drets legals.


Concentracions el 3 de novembre a Girona, davant l'entrada de l'Hospital Josep Trueta:

- Matí a les 10h.

-Tarda a les 17h.

La companya Loli que treballava per ISS en la secció del ICO (oncologia) ha estat sancionada amb una falta molt greu per motius de baixa producció de forma reiterada. L'han acomiadat.

ISS ha posat a la Loli en el seu punt de mira des de que fa un temps va guanyar una sentència en la qual exigia el pagament del mateix plus que cobren la resta de treballadores del Trueta. Des de aquell moment l'empresa no ha parat d'intentar venjar-se i així ja la va intentar acomiadar interposant-li una sanció per baix rendiment (els mateixos motius que ara esgrimeix) la qual la Loli va guanyar i va haver de ser readmesa. Ara ISS torna a l'atac amb una nova sanció i acomiadant de nou a la companya. A més, els responsables de ISS l'han estat intimidant, construint falses acusacions i practicant l'assetjament moral, provocant que l'estat anímic de la Loli es trobi greument afectat.

En els casos de la Virginia i de l'Antonia acomiadades per CLECE i que desenvolupaven el seu treball en l'hospital Josep Trueta, els seus contractes estaven finalitzant i per tant les corresponia entrar com a fixes ja que estaven en els primers llocs de les llistes de la borsa de treballadores. Les companyes han reclamat el seu dret i han denunciat les irregularitats dels seus contractes que estaven lligats a causes productives. Les jornades dels contractes també presentaven irregularitats.

El fet es que CLECE ha optat per fer fixe a una altre treballadora menys conflictiva vulnerant l'ordre de la borsa i així eliminar a les que s'atreveixen a reclamar el que legalment els correspon. Cal dir que la borsa de treballadores és una de les conquestes que les companyes van aconseguir temps enrera amb les seves lluites.

Després de la Reforma Laboral som més que mai mercaderia de baix cost per als empresaris, avui ja ningú té un lloc de treball garantit. Ja no en fan prou en fer-nos pagar la seva crisi, ara ens acomiaden i ens condemnen a l'incertesa de l'atur.

Només la solidaritat, la unitat i l'acció ens retornaran avui la dignitat i els drets que les lluites socials van aconseguir ahir.

Impunitat patronal, explotació, empobriment i repressió contra la classe treballadora activa, aturada, jubilada, submergida, empresonada, "il.legal"... fins on es creuen que la nostre paciència pot aguantar?

Capitalisme és crisi!!!

La CGT de Girona fa una crida a participar solidàriament en les concentracions de suport contra aquests acomiadaments i per un conveni just i una neteja digne en l'hospital.

>>> Dimecres 3 de novembre a Girona, pel Matí a les 10h. i per la Tarda a les 17h. davant l'entrada de l'Hospital Josep Trueta.