CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Dimiteix el director de la DGAIA després de les acusacions de la CGT d’afavorir entitats amb les quals ha estat vinculat laboralment

Divendres, 11 agost, 2017

Plega el director d’Atenció a la Infància, qüestionat pels contractes a centres de menors

Ricard Calvo havia tingut diferents càrrecs en fundacions que reben recursos públics

El director general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (Dgaia), Ricard Calvo, ha deixat el càrrec després de veure’s qüestionat pels contractes amb fundacions que gestionen centres de menors tutelats per l’administració. Calvo va ser acusat per la CGT d’afavorir la Fundació Acció Social Infància (FASI) i Plataforma Educativa, on havia treballat abans de començar a dirigir la Dgaia, a principis del 2016. La CUP va denunciar a l’Oficina Antifrau un possible “conflicte d’interessos” i, tot i que sempre va defensar la professionalitat de Calvo, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va explicar fa un mes al Parlament que s’havia obert un expedient d’informació per estudiar si hi havia hagut irregularitats en alguna de les adjudicacions.

Ahir mateix, Calvo va deixar l’acta de regidor d’ERC a l’Ajuntament de Girona. En declaracions a l’ACN, va explicar que abandona la primera línia política perquè s’ha vist “sobrepassat per la càrrega i la intensitat” que suposa compaginar el càrrec a la Dgaia amb la regidoria. Sense entrar en detalls, va lamentar que, en alguns casos, les seves responsabilitats transcendissin al pla personal. Va deixar clar que continua com a militant d’ERC, però considera que “és el moment d’apartar-se”.

“Seguiré treballant amb anhel i il·lusió per tenir una república independent, però des d’una altra posició”, va explicar Calvo a l’ACN, en una entrevista en què insisteix que en cap moment, tot i els dos càrrecs, ha cobrat dos sous.

“La Dgaia és molt exigent, es treballa amb temes sensibles i és constantment focus d’atenció. En algun moment, he sentit un pes afegit perquè la situació s’ha personalitzat massa en la meva figura”, va argumentar Calvo. Una de les qüestions que ha hagut d’assumir ha estat la saturació dels centres de menors. Pel que fa a ser regidor, explica que no es veu amb força per donar-ho tot: “Abans que el projecte vagi coix, prefereixo que s’hi posi algú amb l’energia suficient.”

A banda d’un dia a dia complicat en les qüestions de protecció a la infància, Calvo va començar a sentir-se pressionat quan la CGT el va acusar d’afavorir la Fundació Acció Social Infància (FASI) i Plataforma Educativa, que, segons el sindicat, han cobrat 98 milions per la gestió de centres de menors en diferents anys. Es tracta d’entitats on ell havia tingut càrrecs abans del de govern. La CGT va parlar de “perversió del sistema” per les relacions “entre l’empresa privada i el sector públic”. El Protectorat de Fundacions estudia l’acusació. En la mateixa línia, la CUP va denunciar-ho a l’Oficina Antifrau per possible “conflicte d’interessos”.

En cas que Calvo es volgués reincorporar a l’anterior feina, no ho pot fer fins que faci dos anys de l’entrada a la Dgaia.

* Notícia publicada al diari El Punt
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1213567-plega-el-director-d-atencio-a-la-infancia-queestionat-pels-contractes-a-centres-de-menors.html?cca=1


Dimiteix el director d’Infància per les acusacions d’adjudicar contractes a empreses seves

El sindicat CGT va denunciar que Ricard Calvo havia concedit 98 milions per gestionar centres de menors a dues entitats amb les quals ha estat vinculat laboralment

El director general d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA), Ricard Calvo, ha dimitit del càrrec pocs mesos després de la denúncia de la CGT de portes giratòries. L'alt càrrec va ser acusat d'afavorir, suposadament, alguns centres de menors amb adjudicacions a fundacions on havia treballat. Calvo deixarà també la seva acta de regidor d'ERC a l'Ajuntament de Girona, càrrec que compaginava amb el de titular de la DGAIA.

Calvo, que havia de comparèixer al setembre sl Parlament, va ser acusat pel sindicat CGT d'afavorir entitats a les quals estava vinculat, com la Fundació Acció Social Infància (FASI) i Plataforma Educativa, que han rebut adjudicacions de 98 milions per gestionar centres de menors. Segons va confirmar el departament, abans de començar a dirigir la DGAIA el 2016, Calvo va ser tresorer de Plataforma Educativa i posteriorment responsable tècnic de projectes a FASI. Actualment es troba en excedència d'aquesta darrera feina.

En el seu moment, la CGT va criticar una situació de "portes giratòries" i el departament que encapçala la consellera Dolors Bassa va obrir un expedient informatiu sobre l'assumpte. Tot i això, Bassa va defensar "la professionalitat" de Calvo el juliol passat davant la Comissió d'Afers Socials, va lloar que provingués del sector i va assegurar que el director de la DGAIA no intervenia en la contractació.

Diversos mitjans que han recollit l'anunci de dimissió del director de la DGAIA han indicat que Calvo l'ha desvinculat d'aquesta polèmica i l'ha justificat per una voluntat de deixar la primera línia de la política, per la qual cosa també deixarà el càrrec de regidor a la ciutat de Girona, encara que continuarà militant a ERC.

* Notícia publicada al diari El País
https://cat.elpais.com/cat/2017/08/09/catalunya/1502295383_628856.html

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció