CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Díptics de la CGT per la Vaga General del 29M

Dimecres, 14 març, 2012

Díptics en castellà, català, gallec i basc de la CGT per la Vaga General del 29M.

Us els podeu descarregar a:

www.rojoynegro.info/articulo/accion-sindical/dipticos-cgt-la-huelga-general-del-29-m?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

www.cgt.org.es/spip.php?article2324

Text del díptic:

Des de l'any 2007, el conjunt de la població, especialment la classe treballadora, joventut, pensionistes, estudiants, desnonats ... venim suportant sobre les nostres espatlles el pes d'una crisi econòmica provocada i dissenyada des de la classe dirigent i poderosa, la classe política, la patronal, la banca i els mercats reconvertits en nous déus capaços de fer retrocedir en dècades la qualitat de vida de la majoria de la societat.

Des del esclat de la bombolla immobiliària fa cinc anys, hem patit enormes retallades i reculades en drets laborals, socials, mediambientals i el desmantellament i privatització dels serveis públics de manera mai imaginada, que ens han conduït a una situació desesperada a la qual tenim de fer front .

La situació és dantesca. Mitjançant decrets i tisorades el poder ha aconseguit: gairebé 6.000.000 de persones expulsades del treball, augment de la pobresa, l'explotació, l'exclusió, desnonaments, la desigualtat social, la violència i repressió policial per a qui protesta ...; mesures d'ajust en despeses socials per reduir el dèficit en milions d'euros; reducció de salaris i pèrdua de poder adquisitiu; diverses reformes laborals per facilitar l'acomiadament lliure i gratuït; reforma de les pensions per a augmentar l'edat de jubilació als 67 anys i cobrar una pensió reduïda; reforma de la negociació col·lectiva per anul·lar i que els convenis no serveixin per res; reforma de la constitució perquè el pagament del deute sigui el primer; augment dels impostos per a tota la població; pacte social entre la patronal i el sindicalisme institucional per vincular els salaris als objectius de les empreses; retallades socials en l'educació, la sanitat, els serveis públics i socials i finalment una ÚLTIMA REFORMA LABORAL que acaba definitivament amb els drets de la classe treballadora i atorga tot el poder a l'empresa.

Alhora, la banca rep ajudes de milions d'euros per garantir l'estafa a la qual ens ha sotmès, les empreses i els especuladors financers evadeixen divises als paradisos fiscals, cometen frau a la hisenda pública i estan exempts de cotitzacions a la seguretat social.

Però aquesta situació és reversible. Hem de ser conscients que som les dones i els homes de la classe treballadora qui fem que la societat funcioni, qui generem la riquesa, els que ens aixequem cada dia per posar en marxa el país, encendre les màquines en les indústries i fàbriques, fer funcionar els serveis públics, els transports i les comunicacions, obrir els centres educatius i hospitalaris, gestionar l'energia, les oficines, botigues i comerços, la neteja i la cura que necessiten les persones grans. Som per això amos d'uns drets que ens són inherents en qualsevol moment i situació. No som mercaderia en mans de la patronal i les empreses.

A la CGT portem anys lluitant i defensant la dignitat de la classe treballadora, amb accions i mobilitzacions als carrers i als centres de treball denunciant la perversitat d'aquesta crisi i que els drets que avui perdem, per no defensar-los, no els tornarem a conquerir mai.

Per això, convoquem a aquesta Vaga General a totes i tots els que hi vivim i treballem, una vaga imprescindible per donar una resposta a aquesta violència que l'usuari s'ha exercint contra les nostres vides i la nostra convivència. Però aquesta Vaga General ha de ser una data més en el conjunt d'accions, mobilitzacions i baralles que cada dia haurem d'enfrontar contra aquesta onada d'atur, ERO, exclusió social i repressió; contra els que van generar aquesta crisi i els seus gestors polítics fins aconseguir que es deroguin la Reforma Laboral i totes les lleis antisocials que estan aprovant.

És hora de rebel·lar-nos, d'ocupar i encendre els carrers i aturar els centres de treball per defensar-nos d'aquells que ens volen veure sense res. Cal prendre els espais públics i demostrar amb força que el present i futur és nostre, que som la majoria, que la nostra generació va a lluitar i defensar els drets i llibertats que van conquistar els nostres antecessors i que deixarem a la nostra joventut.

Des de la CGT seguirem lluitant per canviar les bases d'aquest sistema productiu, econòmic, social, mediambiental, polític ... fins a aconseguir una nova societat basada en el repartiment de la riquesa i el treball, el respecte per la vida al planeta, la justícia social i la llibertat.

PARTICIPA A LA VAGA GENERAL

MOBILITZA'T CONTRA LES RETALLADES SOCIALS, LA REFORMA LABORAL I EL PACTE SOCIAL

DEFENSA LA TEVA DIGNITAT I ELS TEUS DRETS

Confederació General del Treball (CGT)

Attached documents