CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Diumenge 13 de juliol, Manifestació “Cap Persona és Il·legal”, 12h. migdia, Plaça Paeria de Lleida

Dissabte, 12 juliol, 2008

cartelldirectiva.jpg

Manifest Unitari.

NO A LA DIRECTIVA DE RETORN.

NO LA POLÍTICA INHUMANA I RACISTA DE LA UNIÓ EUROPEA

El dimarts 17 de juny el parlament europeu va aprovar la Directiva de Retorn. El projecte d’aquesta directiva és inacceptable i revela clarament el caràcter inhumà de la política migratòria de la Unió Europea, en decidir que les persones immigrades –inclosos els menors d’edat i les persones refugiades o desplaçades per conflictes- siguin tractades salvatgement, com a criminals, atès que:

Estableix una privació de llibertat de 18 mesos pel simple fet de no tenir tramitats els papers i no acceptar l’expulsió anomenada “retorn voluntari”.

L’empresonament arbitrari de persones s’aplica a immigrants pobres i infants. No queda garantida una adequada protecció als menors estrangers no acompanyats, l’accés universal al dret de defensa, ni s’estableix cap mesura per aturar els constants abusos policials de caire xenòfob que es denuncien dia a dia.

Diferents organismes i observatoris dels drets humans han dictaminat que els centres d’internament d’estrangers (com La Verneda a Barcelona) es troben en condicions deplorables, impròpies dels 27 països que no deixen de proclamar a tothora el seu caràcter democràtic i solidari.

Està previst que també puguin ser empresonats dins els centres penitenciaris, com si es tractés de persones que compleixen condemnes per delictes.

El no retorn comporta una prohibició d’entrada al territori Schenghen durant 5 anys, que impedeix fins i tot fer-ho de forma legal.
Aquestes noves mesures faran augmentar les xarxes del negoci esclavista del tràfic de persones, elevant-se els preus i els abusos com a resultat del caràcter restrictiu de les mesures.

A més, la posició i condicions de treball del conjunt dels treballadors i les treballadores es veuran deteriorades al veure’s obligades, un gran nombre de persones immigrades, a treballar sense drets i sota l’amenaça de la deportació. Aquesta directiva, al igual que la que ens obligarà a realitzar jornades laborals de 65 hores són una absoluta barbaritat que trenca amb el nostres drets laborals, les nostres condicions de vida i el sistema universal dels drets humans.

Amb aquestes mesures es posa de manifest que la Unió Europea esdevé projecte polític del capitalisme esclavista de pobles i persones. Aquesta és la Europa que d’una banda explota riqueses al tercer món i, d’altra banda, rebutja les persones immigrades per motius econòmics a les que utilitza com a mà d’obra per augmentar els beneficis del gran capital i, en moments de crisi, les tracta no com a persones humanes sinó com brossa de la que cal desfer-se’n.

Davant de tot això, les organitzacions sotasignades fem una crida a tots els partits, sindicats, entitats sense ànim de lucre, associacions d’immigrants i moviments socials en general a mobilitzar-se en contra d’aquesta Directiva. Al mateix temps exigim als governs europeus:

1) La immediata retirada de la Directiva de Retorn. Reconeixement del dret a la lliure circulació de persones, a la reagrupació familiar i a la renovació dels permisos de treball i de residència.

2) Protecció dels drets humans. Stop als abusos policials. No a la discriminació ni a la xenofòbia. Garanties per al dret de defensa.

3) Ciutadania Universal: igualtat en drets i deures. Reconeixement dels Drets civils i polítics (sufragi universal, afiliació política i sindical) per a totes les persones amb independència del seu origen.

4) No a la explotació ni a la misèria. A igual treball, igual salari. Reconeixement de tots els drets socials, per a totes les persones amb independència del seu origen. No a la directiva de les 65 hores.

SIGNANTS :
1.Associació Averroes Cultural i d´Assumptes Socials d´Immigrants a Catalunya
2.Associació “ Bouya “ per a dones immigrants del Gran Maghreb Àrab.
3.Associació d´immigrants magrebins de St. Eloi (Tàrrega)
4.Grup d´Algerians de Lleida i Província
5.Associació d´immigrants de Cervera
6.Associació d´immigrants de Balaguer
7.Associació Watani para la libertad y la Justicia en España
8.Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)
9.Lleida Treballadora
10.Casal Amics de Cuba de Lleida
11.Societat Civil (SOC)
12.Alterlleida
13.Col.lectiu a les Trinxeres
14.Confederació Nacional del Treball (CNT)
15.Confederació General del Treball (CGT)
16.Casal Independentista “ Ocell Negre “
17.Assemblea de Joves de Lleida (AJLL-CAJEI)
18.Candidatura d´Unitat Popular (CUP)
19.Joves d´Esquerra Verda
20.Associació per la Unitat Africana
21.Grup Pakistanès de Lleida
22.Associació Magrebeida de Lleida
23.Associació Nostalgia Família de Lleida i Província
24.Associació Sociocultural d´immigrants a Espanya “ AJI “
25.Associació d´immigrants de Linyola
26.Grup d´immigrants de les Borges Blanques
27.Associació d´immigrants d´Alcarràs
28.Associació de los árabes “ Paz “ de Lleida
29.BI- Juristes Demòcrates
30.Grup d´immigrants d´Aitona i Seròs

SUPORT DE L´EXTERIOR
31.Partit pel Progrés i el Socialisme (regió de Nador/Marroc)
32.Congrés Mundial Amazigh
33.Associació d´immigrants berebers a Europa per la defensa de la llengua Tamazight (Bèlgica)
34.Associació de Magrebís Intercultural (Holanda)
35.Partit del Congrés Ittihari Taourirt
36.Diari del Rif (Assaha)

MANIFESTACIÓ

CONTRA A LA DIRECTIVA DE LA VERGONYA

DIUMENGE 13 DE JULIOL . 12 HORES. DAVANT DE LA PAERIA, LLEIDA