CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Diumenge 8 de març, vaga general. Aturem el treball, aturem el món per fer caure el patriarcat

Dilluns, 2 març, 2020

esdhwoqx0aen852.jpg

Arriba un nou 8 de març i, per tercer any consecutiu, la CGT convoca vaga general a Catalunya en sintonia amb el feminisme anticapitalista. Els motius per a la mobilització i la lluita són evidents i els hem anat reiterant des de fa molt temps. Vivim en una societat patriarcal on les dones, pel simple fet de ser-ho, pateixen una doble explotació. Totes i tots sabem que les dones tenen salaris més baixos per fer la mateixa feina que els homes. Que les seves vides laborals generalment són més discontínues i curtes que les dels homes, fet que els aboca a una major precarietat en la vida. Que un cop acaben la jornada laboral, les dones han de realitzar moltes més tasques domèstiques i de cures que les que, generalment, assumeixen els seus companys homes. També hem vist i hem patit com el masclisme converteix el cos de les dones en un objecte, en una espècie de territori de conquesta, promovent i, en certa forma justificant, milers i milers de feminicidis arreu del món. Uns assassinats que són la punta de la piràmide d’una violència estructural contra les dones.

Aquest 2020 el 8 de març tornem a fer vaga general feminista. I sí, la fem en diumenge. Els diumenges són dies laborables per a milers i milers de treballadores i treballadors a Catalunya. Les cuidadores de gent gran segueixen cuidant, massa sovint en jornades maratonianes. Cada vegada hi ha més comerços oberts en diumenge, amb la feina de dependentes i dependents fent-los funcionar. Servint vermuts a les terrasses dels bars hi ha treballadores/s, sovint amb contractes de merda i vides altament precaritzades. De la mateixa manera que les bicicletes que porten menjar a domicili no circulen soles. Cada diumenge es repeteixen aquestes situacions. I també es repeteix que milers de treballadores/s fan funcionar molts serveis públics i fan torns en algunes grans empreses. En definitiva, els diumenges el món segueix funcionant i, al seu darrera, i ha moltes treballadores i treballadors deixant-s’hi la pell. Enguany, farem vaga general.

El feminisme i l’anarcosindicalisme hem estat capdavanters, fa molt temps, en lluitar contra la invisibilització de les dones i del seu treball
. Aquest 2020 fem una passa més lluitant també contra la invisibilització del treball de milers de persones en els mal anomenats “dies festius”. Un treball que molt sovint és precari fins a nivells aberrants, amb jornades laborals descomunals i salaris de misèria. I, un cop més, es tracta d’un treball que en una mesura molt gran el protagonitzen les dones. Amb la vaga del 8 de març volem ser una eina també per a les treballadores més precaritzades.

Des de la CGT de Catalunya fem una crida a tota la classe treballadora a ser part activa de la Vaga general Feminista del 8 de març de 2020. Aturant-ho tot, participant als piquets. Deixant de consumir, construint espais de cures, afegint-nos a les mobilitzacions. I fem una crida a fer-ho des d’una perspectiva conscientment no sexista. També en els nostres espais hem de revertir i enterrar el patriarcat.

Visca la lluita feminista!
Visca la vaga general!

Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT-Catalunya

esdhwoqx0aen852.jpg