CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Diversos milers de persones es manifesten a Madrid el 12 de març, contra el pacte social i en defensa dels drets socials i la justícia ambiental

Diumenge, 13 març, 2011

IMG_0369 - copia

En el matí del 12 de març, milers de persones, unes 10.000, han participat a Madrid en la manifestació convocada per la Confederació General del Treball (CGT), i recolzada per diverses organitzacions sindicals, socials, polítiques i internacionals, contra el Pacte Social, pel repartiment de l'ocupació i de la riquesa, la jubilació als 60 anys i la jornada laboral de 35 hores com a mesures per crear ocupació.


La manifestació, que va partir a les 12:30 h. des del carrer Alcalá i va travessar el centre de Madrid per finalitzar al passeig de Camoens, s'ha desenvolupat en un gran ambient reivindicatiu, amb la presència de diverses organitzacions i col.lectius de tot l'estat espanyol, com Ecologistes en Acció, Baladre, moviments socials de Madrid i sindicats alternatius.

Al finalitzar la mateixa, i davant diversos milers de persones concentrades al passeig de Camoens, s'han produït les intervencions dels convocants i després de les mateixes s'ha celebrat un concert amb diversos grups.

Jacinto Ceacero, secretari general de CGT, ha declarat que "la mobilització serveix, que després de la signatura del pacte social entre el Govern, la patronal i els sindicats UGT i CCOO, les i els treballadors no hem de decaure en el desànim, i molt menys sentir-nos derrotades, que per contra hem d'aprendre la lliçó que ens estan donant els pobles àrabs ".

"No hem delegar nostre protagonisme, hem de seguir reivindicant i lluitant pels nostres drets que ens han estat arrabassats per la signatura del recent Pacte Social: la reforma laboral i de les pensions, la retallada de salaris, l'eliminació de les ajudes a la desocupació" ha manifestat Ceacero, que ha seguit assenyalant les properes batalles a les quals hauran de fer front les i els treballadors com són "la reforma del dret a la negociació col.lectiva i les privatitzacions dels serveis públics".

El sindicat CGT, que valora positivament la manifestació celebrada a Madrid, considera que aquesta no és el final de cap campanya, sinó la continuació de la lluita que ja va començar a la Vaga General del 29 de setembre. CGT reitera la crida a seguir pel camí de la mobilització i la lluita contra la pèrdua de drets socials i laborals de la classe treballadora i altres sectors populars.

GABINET DE PREMSA CONFEDERAL DE CGT

>>> Podeu veure fotografies i vídeos en els enllaços que trobareu a la notícia del Rojo y Negro digital o del web de CGT:

www.rojoynegro.info/articulo/confederacion/miles-personas-se-manifiestan-madrid-el-pacto-social-los-derechos-sociales-la

www.cgt.org.es/spip.php?article2069

www.rojoynegro.info/galeria/confederacion/mas-fotos-la-manifestacion-del-12-marzo-madrid-menorca