CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Divuitena convocatòria d’STOP PUJADES el 10 d’abril a Barcelona

Dimecres, 9 abril, 2014

Cartell 10 d'abril

La divuitena convocatòria d'STOP PUJADES serà dijous dia 10 d'abril.

La Plataforma fa coincidir la protesta amb la Taula Social on, l'ATM es veu obligada a aplicar els acords del Parlament de Catalunya de baixar les tarifes 2014.

Les mobilitzacions sortiran a les 19h dels barris i universitats i confluiran a les 20h a La Sagrera, estació que s'ocuparà per fer-hi activitats de divulgació, sopar, actuacions musicals i, finalment, una assemblea oberta, per valorar el resultat de la Taula Social i decidir si es manté o no l'ocupació de l'estació.

100 dies després de la primera mobilització, la Plataforma STOP PUJADES convoca la divuitena jornada reivindicativa contra els preus abusius del transport públic al Principat de Catalunya. Aquesta jornada coincidirà amb la celebració de la reunió de la Taula Social del Transport, on s'ha de prendre un acord sobre com s'aplicarà la baixada de tarifes.

La Taula Social va ser creada per l'Autoritat del Transport Metropolità arran de les primeres protestes de l'any que, durant el mes de gener van acabar amb una Vaga d'usuàries que va paralitzar les set línies de metro barceloní.

Malgrat que durant aquestes setmanes aquest espai de trobada no ha servit per concretar cap proposta de retirada de tarifes, el suport popular, associatiu i institucional de la reivindicació, ha anat creixent: S'hi han sumat un centenar d'entitats i sindicats, un centenar de càrrecs electes, una trentena de municipis (entre ells l'Ajuntament de Barcelona), el Ple del Consell de l'AMB i, des del 13 de març, també, el Parlament de Catalunya.

Havent apel·lat a totes les instàncies institucionals i havent demostrat un suport popular elevadíssim, motiu pel qual s'han sostingut 18 setmanes de protestes, STOP PUJADES exigeix la concreció i l'aplicació de la baixada de tarifes i, d'acord amb la situació econòmica actual, exigeix una Taula Social on veritablement es reinventin uns criteris tarifaris i un nou model de Transport Públic al servei de la Barcelona dels barris i de la gent.

Per aquests motius, el dijous 10 d'Abril es fa una crida a usuaris i usuàries del transport públic a ocupar l'estació de Sagrera a partir de les 20h, on s'hi faran actuacions musicals, actes de divulgació de la protesta, sopar i una assemblea oberta d'STOP PUJADES.

Es fa, també, una crida a dur sacs de dormir, coixí i màrfegues.

STOP PUJADES TRANSPORT PÚBLIC

http://stoppujadestransport.blogspot.com.es/