CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Docents de primària i secundària comencen el curs amb una jornada de vaga

Dimecres, 12 setembre, 2012

Més de 300 professors es manifesten contra les retallades en educació a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Dijous serà el torn de la resta de docents de secundària de començar fent vaga un curs escolar que compta amb 3.000 professors menys i 20.000 estudiants més.

La Coordinadora Interzones, que aplega professors i té el recolzament de CGT, va convocar vaga el dia de l’inici del curs escolar, el 12 i 13 de setembre per a primària i secundària, i el 19 del mateix mes per a les escoles d’adults i els cicles formatius, per tal de protestar contra les retallades, l’augment de ràtios i l’acomiadament de docents interins. Els professors han començat dimecres la primera jornada d’accions amb piquets informatius davant dels centres de treball ja a partir de dos quarts de nou del matí, per tal d’informar als pares i alumnes de la seva lluita. Posteriorment, ja a les 12 del matí uns 300 docents s’han concentrat a la plaça Sant Jaume on han exhibit pancartes contra les retallades i han cridat consignes contra la consellera d’Educació com ara “Rigau, divina, treballa d’interina”.

Cap a la una del migdia s’han començat a desplaçar en direcció a la Via Laietana [a la imatge], per on han baixat tallant el trànsit en els dos sentits. En passar davant la seu dels sindicats majoritaris CCOO i UGT, els manifestants han fet un minut de silenci i una tombada per simbolitzar la mort de l’educació pública de qualitat i de la lluita per part d’aquests sindicats. La manifestació s’ha desplaçat cap al parc de la Ciutadella on ha arribat a les portes del Parlament, han llegit un manifest i han encès una traca de petards.

La Coordinadora Interzones també ha convocat una altra manifestació aquest dimecres a les nou de la nit a la mateixa plaça Sant Jaume on s’entregarà simbòlicament el relleu entre els professors de primària que han estat lluitant avui i els de secundària, que majoritàriament començen el curs dijous, i que seguiran amb les protestes. La Coordinadora s’oposa totalment a l’acomiadament del professorat interí perquè comporta la precarització de la feina docent, ja que provoca que augmentin les ràtios d’alumnes, es modifiqui l’horari lectiu i de permanència, es desatengui la diversitat, etc. També vol que es cobreixin les substitucions des del primer dia, enlloc de a partir del desè, i amb el cobrament de la totalitat del sou i no tan sols el 85% del mateix, tal i com ha imposat el Deparatament d’Educació encapçalat per Irene Rigau, a qui demana establir un calendari de negociacions per tal d’abordar les problemàtiques que suposen aquestes retallades.

Font: El Triangle

>>> Primera nota de valoració de la Coordinadora Interzones:
http://www.slideshare.net/cgtensenyament/nota-premsa-vaga12smati

>>> Segona nota de valoració de la Coordinadora Interzones:
http://cgtense.pangea.org/IMG/pdf/nota_premsa_vaga_12S_tarda.pdf

>>> Vaga d'ensenyament el primer dia de classe 12S. Reportatge fotogràfic Barcelona.
http://www.flickr.com/photos/cgtensenyament/sets/72157631521086955/

>>> Fotografies de José Cabrejas de la manifestació a Barcelona al seu pas per Via Laietana.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.442726412432406.100289.100000851522297&type=1

>>> Crònica fotogràfica de la jornada de vaga a l'Educació Pública del 12-S a Tarragona.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.4395154075459.2181672.1186666687&type=1

>>> Manifest de la vaga d'ensenyament des de Tarragona. Deixa de ser una illa-CGT Ensenyament.
http://deixadeserunailla.blogspot.com.es/2012/09/davant-el-desmantellament-de.html

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció