CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Docents de primària i secundària comencen el curs amb una jornada de vaga

Dimecres, 12 setembre, 2012
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Més de 300 professors es manifesten contra les retallades en educació a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Dijous serà el torn de la resta de docents de secundària de començar fent vaga un curs escolar que compta amb 3.000 professors menys i 20.000 estudiants més.

La Coordinadora Interzones, que aplega professors i té el recolzament de CGT, va convocar vaga el dia de l’inici del curs escolar, el 12 i 13 de setembre per a primària i secundària, i el 19 del mateix mes per a les escoles d’adults i els cicles formatius, per tal de protestar contra les retallades, l’augment de ràtios i l’acomiadament de docents interins. Els professors han començat dimecres la primera jornada d’accions amb piquets informatius davant dels centres de treball ja a partir de dos quarts de nou del matí, per tal d’informar als pares i alumnes de la seva lluita. Posteriorment, ja a les 12 del matí uns 300 docents s’han concentrat a la plaça Sant Jaume on han exhibit pancartes contra les retallades i han cridat consignes contra la consellera d’Educació com ara “Rigau, divina, treballa d’interina”.

Cap a la una del migdia s’han començat a desplaçar en direcció a la Via Laietana [a la imatge], per on han baixat tallant el trànsit en els dos sentits. En passar davant la seu dels sindicats majoritaris CCOO i UGT, els manifestants han fet un minut de silenci i una tombada per simbolitzar la mort de l’educació pública de qualitat i de la lluita per part d’aquests sindicats. La manifestació s’ha desplaçat cap al parc de la Ciutadella on ha arribat a les portes del Parlament, han llegit un manifest i han encès una traca de petards.

La Coordinadora Interzones també ha convocat una altra manifestació aquest dimecres a les nou de la nit a la mateixa plaça Sant Jaume on s’entregarà simbòlicament el relleu entre els professors de primària que han estat lluitant avui i els de secundària, que majoritàriament començen el curs dijous, i que seguiran amb les protestes. La Coordinadora s’oposa totalment a l’acomiadament del professorat interí perquè comporta la precarització de la feina docent, ja que provoca que augmentin les ràtios d’alumnes, es modifiqui l’horari lectiu i de permanència, es desatengui la diversitat, etc. També vol que es cobreixin les substitucions des del primer dia, enlloc de a partir del desè, i amb el cobrament de la totalitat del sou i no tan sols el 85% del mateix, tal i com ha imposat el Deparatament d’Educació encapçalat per Irene Rigau, a qui demana establir un calendari de negociacions per tal d’abordar les problemàtiques que suposen aquestes retallades.

Font: El Triangle

>>> Primera nota de valoració de la Coordinadora Interzones:
http://www.slideshare.net/cgtensenyament/nota-premsa-vaga12smati

>>> Segona nota de valoració de la Coordinadora Interzones:
http://cgtense.pangea.org/IMG/pdf/nota_premsa_vaga_12S_tarda.pdf

>>> Vaga d'ensenyament el primer dia de classe 12S. Reportatge fotogràfic Barcelona.
http://www.flickr.com/photos/cgtensenyament/sets/72157631521086955/

>>> Fotografies de José Cabrejas de la manifestació a Barcelona al seu pas per Via Laietana.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.442726412432406.100289.100000851522297&type=1

>>> Crònica fotogràfica de la jornada de vaga a l'Educació Pública del 12-S a Tarragona.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.4395154075459.2181672.1186666687&type=1

>>> Manifest de la vaga d'ensenyament des de Tarragona. Deixa de ser una illa-CGT Ensenyament.
http://deixadeserunailla.blogspot.com.es/2012/09/davant-el-desmantellament-de.html

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció