CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Documentació de la Conferència de Delegats/des presentant la penúltima Reforma de les Pensions.

Dilluns, 21 novembre, 2011

Conferencia delegats/des

El passat dijous dia 17 de novembre la CGT de Catalunya va celebrar una de les periòdiques Conferències de delegats/des presentant la penúltima Reforma de les Pensions.

L'acte va comptar amb la presència de delegats/des de diversos sectors i territorials, realitzant la presentació el Secretari de Formació Pepe Berlanga, que després de centrar els continguts del tema va presentar als ponents. Àlex Tisminetzky, advocat laboralista del Col·lectiu Ronda i Quím Garreta del Gabinet Assessor Confederal de Plans i Fons de Pensions.

El company Alex va realitzar una interessant i succinta exposició sobre les modificacions més importants que recull la Llei 27/2011 d'1 d'agost, sobre actualització, adequació i modernització del sistema de la seguretat social.

Va dedicar la seva exposició a desemmascarar les martingales de la reforma, pel que fa als complements a mínims, que disminuiran les percepcions econòmiques a dones i estrangers.

D'altra banda, va exposar els canvis en la Incapacitat Permanent i en la integració de llacunes de cotitzacions.

Pel que fa a les modificacions en Jubilació, va desenvolupar el maremàgnum de transitòries que s'aplicaran fins 2027, el nou càlcul de la pensió i els complements a mínims. Els problemes de la Jubilació Anticipada així com la parcial.

Després d'un recés per recuperar forces, el representant del Gabinet Confederal de la CGT, el company Quim, ens va fer retrocedir a finals de la dècada dels 90 i principis de l'actual per presentar les anàlisis i resolucions que la CGT va tractar en aquests crucials moments i que van ser una anticipació del que ha passat.

Va remarcar com vam ser titllats de catastrofistes i com el transcurs del temps ha col·locat a cadascú al seu lloc. La majoria d'anàlisis, reflexions i propostes fixades per la Conferència Sindical de l'any 2000 que va celebrar la CGT a Valladolid, adquireixen més actualitat encara i són un decàleg d'accions alternatives a les rebaixes que s'imposen en el tema de les pensions.

En finalitzar es va anunciar la celebració d'una nova Conferència per al dia 15 de desembre, on s'analitzarà la reforma de la Negociació Col·lectiva.

Descarrega't el document.